Miljoonajahti alkaa – Hull kohtaa Steadmanin English Openin avauksessa

Snookerin UK Championship Robin Hull | FinnSnooker.com

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Home Nations -sarja alkaa kauden 2017-18 osalta ensi viikolla, kun Barnsleyn Metrodome isännöi English Openia. English Openin lisäksi Walesin, Pohjois-Irlannin ja Skotlannin turnaukset sisältävä rankingturnaussarja tarjoaa ammattipelaajille syyn unelmoida todellisesta jättipotista: jos yksi pelaaja onnistuu voittamaan kaikki neljä osakilpailua, saa tämä yksittäisten turnausten palkintopottien lisäksi hurjan miljoonan punnan bonuspalkinnon. Suomen Robin Hull on tulessa tiistaina.

Neljän, pääosin paras seitsemästä -systeemillä pelattavan turnauksen voittaminen on toki äärimmäisen epätodennäköistä, mutta viikon päästä yksi pelaaja lähtee Barnsleysta miljoonasta punnasta unelmoiden. Barnsleyssa paikalla mahdollisuutta miljoonaan ja tämän viikon päätteeksi jaettavaa 70 000 punnan voittopottia jahtaamassa onkin koko kärkikaarti, myös totutun säästeliäästi alkukaudesta kilpaillut Ronnie O’Sullivan, joka kohtaa avausottelussaan joko Ian Burnsin tai Zhang Andan. 

Ainoassa tällä kaudella pelaamassaan rankingturnauksessa China Championshipissa puolivälieriin asti selvinnyt O’Sullivan voitti viimeksi rankingturnauksen keväällä 2016, olisiko tällä viikolla taas Rocketin vuoro juhlia voittoa? Viime viikkoina Twitter-kommenteillaan kohua herättänyt snookernero esiinty monesti parhaimmillaan juuri tällaisten kritiikkiaaltojen jälkeen, kun hän kokee, että hänellä on jotain todistettavaa.

Hullin avausottelu kokeneiden konkareiden kaksintaistelu 

Suomen Robin Hull hakee Barnsleysta täyskäännöstä synkästi sujuneiden viime viikkojen jälkeen. Edellisessä kolmessa ottelussaan vain yhteensä yhden erän voittanut suomalainen kohtaa avausottelussaan Englannin kokeneen Craig Steadmanin. Ammattilaiskorttinsa toisella kaudella oleva 35-vuotias on maailmanrankingissa sijalla 85, ja tarvitsee kipeästi hyviä suorituksia pönkittääkseen asemiaan taistelussa ammattilaispaikoista.

Kaksivuotisen korttinsa alkutaipaleella olevalla Hullilla ei vielä rankingin suhteen suurta huolta ole, mutta joka tapauksessa pitkäksi venähtänyt tappioputki olisi hyvä saada pikkuhiljaa katki. Steadmania vastaan tähän tarjoutuu taas oiva tilaisuus: kokenut konna on kyllä osaava ammattilainen, mutta ei sellainen breikinsylkijä jota vastaan mahdollisuuksia oman pelin kulkemaan saamiseen ei välttämättä tarjoutuisi. Hullin tavoin vain kaksi ottelua tällä kaudella voittanut englantilainen on vielä suomalaistakin kovemman paineen alla, joten odotettavissa on tasainen ja ehkä hermostunutkin taisto kahden vaikeaa vaihetta läpikäyvän pelaajan välillä.

Maanantaina alkavaa turnausta voi seurata totuttuun tapaan Eurosportin välityksellä, sekä Unibet-TV:n kautta. Hullin avausmatsi pelataan tiistaina Suomen aikaa kello 12.00

Kuva: Monique Limbos