Hull kolmannelle kierrokselle Pohjois-Irlannissa – Higgins iski maksimin

Snookerin EM-kisat Mark Williams Robin Hull Studio Suomen
Kuva: Monique Limbos

Alkuviikko uudessa Northern Ireland Openissa on ollut monelta kantilta viihdyttävää seurattavaa. Suomen Robin Hull varmisti paikkansa kolmannelle kierrokselle 4-2 voitolla Lee Walkerista, ja seuraavana vastaan asettuu kotiyleisön hurjasta suosiosta nauttiva, kohuotsikoita jo tiistaina puoleensa vetänyt Mark Allen. 

Allen herätti kohua jo ennen ensimmäistä otteluaan, kun hän kertoi avoimesti, ettei pidä laisinkaan avausvastustajastaan Mark Joycesta, ja totesi tämän olevan niin epämiellyttävä henkilö, että ”epäilen ettei hänen äitinsäkään pidä hänestä.” Itse ottelussa kuumaverinen Allen näytti selvästi olevan vaa’ankielellä, mutta piti lopulta hermonsa kasassa ja voitti 4-1.

Hull vuorostaan näytti olevan matkalla kohti nopeaa poistumista, kun James Cahill johti avauskierroksen ottelua 2-0 ja oli karkumatkalla jo kolmannessakin erässä. Suomalainen sai kuitenkin pelinsä kulkemaan, keräten kasaan joukon suuria sarjoja ja vieden kotiin ottelun neljä viimeistä erää. Toisellakin kierroksella Hull nousi voittoon takaa-ajoasemasta, tällä kertaa Walker kerkesi johtaa ottelua 2-1 ennen kuin suomalainen karkasi voittoon.

Mainos:

John Higgins jatkaa yhä käsittämätöntä pelivirettään. Kahteen ensimmäiseen otteluun skotti on hävinnyt vain yhden erän, ja huipensi toisen kierroksen ottelunsa Sam Craigieta vastaan uransa kahdeksanteen maksimibreikkiin. ”Olen riemuissani, näiden kahden viikon jälkeen, lopettaa korkealaatuinen ottelu tuolla tavalla on uskomatonta. Olen täynnä itseluottamusta, ja se on tässä lajissa jo puoli voittoa.”

Higginsin Champion of Championsin finaalivastustaja Ronnie O’Sullivan selvitti myös tiensä kolmannelle kierrokselle, voittamalla odotetussa kohtaamisessa hyvän ystävänsä Jimmy Whiten 4-1. O’Sullivan oli kovassa iskussa ensimmäisen kierroksen ottelussaan, mutta keskiviikkona meno oli hivenen takkuisempaa, vaikka sekaan mahtuikin majesteettinen 141 pisteen täysputsi. ”Ottelussa oli hyviä jaksoja, ja tein joitain hyviä sarjoja. 141 breikin tekeminen on hienoa, mutta myös erän voittaminen parilla kolmella 30 pisteen sarjalla kelpaa.”

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliHiggins Champion of Championsin kuningas
Seuraava artikkeliNorthern Ireland Openissa epätavallinen välieränelikko