Hull kolmen erävoiton päässä Cruciblesta

Robin Hull | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Suomen Robin Hull karkasi MM-karsintojen viimeisen kierroksen avausjaksolla vakuuttavalle 7-2 karkumatkalle Brasilian Igor Figueiredosta. Suomalainen oli jälleen hyvässä breikintekoiskussa, ja nappasi jakson loppuun kaksi massiivista ryöstöä pitkältä takamatkalta. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä; Hull vei nimiinsä avauserän, mutta Figueiredo vei seuraavan parissa visiitissä, ja kairasi kotiin myös kolmannen, lähes puolituntisen freimin. Viime kierroksella Ben Woollastonia vastaan hurjalla tahdilla sarjoja paukuttanut suomalainen sai kuitenkin pussituspelinsä kulkemaan sopivasti ennen taukoa, kun 126 pisteen sarja nosti maailmanlistalla sijalle 64 nousseen 40-vuotiaan tasoihin.

Tauon jälkeen Hull jatkoi siitä mihin oli jäänyt, kun suomalainen karkasi 81 ja 77 pisteen lyöntisarjojen avulla kolmen erän karkumatkalle ja varmisti itselleen johtoaseman huomisen ratkaisevalle jaksolle.

Jakson tärkeimmiksi muodostuivat illan kaksi viimeistä erää. Molemmissa Figueiredo oli pitkällä karkumatkalla, ja molemmissa Hull nousi jäätävän kylmäverisesti rinnalle ja viimeisellä mustalla ohi. Näin suomalainen varmisti itselleen arvokastakin arvokkaamman viiden erän johtoaseman, ja on nyt siis vain kolmen erän päässä toisesta peräkkäisestä MM-kisaesiintymisestä. Ratkaiseva jakso pelataan huomenna kello 19.00 Suomen aikaa.

MM-karsintojen otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliEnnakko: Robin Hull vs. Igor Figueiredo – voittaja etenee Crucible Theatreen
Seuraava artikkeliKarsintojen viimeinen kierros puolivälissä – MM-kisapaikat ratkeavat tänään