Hull kukisti Davisonin 5-2, Robertson, Milkins ja Walden pihalle

Robin-Hull | FinnSnooker.com

Robin Hull avasi German Mastersin karsinnat voittamalla Paul Davisonin 5-2. Ottelu alkoi nihkeästi ja suomalainen joutui 1-2-tappioasemaan, mutta Hull tuli tasoihin ja tauon jälkeen pelasi huippuluokan snookeria.

Davison avasi ottelun 51 pisteen sarjalla eikä suomalainen saanut ensimmäiseen erään yhtään pistettä. Toisen erän Hull voitti muutamalla noin 25-30 pisteen sarjalla, mutta Davison voitti kolmannen erän, vaikka Hull onnistui tekemään yhden kahdesta tarvitsemastaan snookerista. Se jäi kuitenkin englantilaisen viimeiseksi erävoitoksi turnauksessa.

Hull voitti neljännen freimin 82 pisteen sarjalla. Davison oli saanut pari paikkaa eikä Hullkaan onnistunut voittamaan erää ensimmäisellä yrittämällään, mutta lopulta suomalainen sai tehtyä ensimmäisen vähintään 50 pisteen sarjansa kymmeneen erään. Vartin tauon jälkeen Hull teki 93 ja 127 pisteen sarjat ilman, että Davison sai pisteen pistettä. Kun suomalainen teki vielä seitsemännessäkin erässä pari noin 30 pisteen sarjaa, päättyi ottelu 5-2-lukemiin. Davison sai tauon jälkeisissä erissä yhteensä vain kaksi pistettä.

Hull kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Alfie Burdenin, ja ottelun voittaja etenee pääsarjaan. Burden yllätti Ricky Waldenin 5-3 ja otti ensimmäisen voiton kaksikon neljännestä keskinäisestä ottelusta. Hän johti ottelua 3-0 voitettuaan toisen freimin viimeisellä mustalla, mutta Walden kavensi tilanteeksi 3-2. Tasoihin hän ei kuitenkaan päässyt, vaan Burden ensin teki 64 pisteen sarjan kasvattaen johtonsa 4-2-lukemiin ja sitten Waldenin kavennuksen jälkeen voitti viimeisen erän selvin lukemin varmistaen jatkopaikkansa.

Karsintojen ehdottomasti suurin yllätys toistaiseksi on ollut amatööri Ashley Hugillin 5-1-voitto Neil Robertsonista. Hugill voitti ensimmäisen erän, mutta australialainen tuli 103 pisteen sarjalla tasoihin. Seuraavat kaksi erää Hugill voitti väreillä ja tauon jälkeen hän teki 56 ja 85 pisteen sarjat voittaen freimit selvin lukemin.

Robert Milkins puolestaan hävisi Zhang Andalle 5-4. Ottelu oli erittäin tasainen – kumpikaan pelaajista ei missään vaiheessa johtanut ottelua selvemmin kuin yhden erän erolla. Zhang voitti seitsemännen erän viimeisellä mustalla siirtyen 4-3-johtoon, mutta Milkins tasoitti vielä tilanteeksi 4-4 häviten kuitenkin katkaisufreimin selvin lukemin.

Amatööri Andy Hicks puolestaan voitti Dominic Dalen varsin tasokkaassa ottelussa 5-4 (Hicks 77, 50, Dale 136, 75, 63, 56, 52). Hicks ryösti ensimmäisen erän ja voitti kolmesta seuraavasta kaksi johtaen ottelua tauolla 3-1, mutta Dale tuli tasoihin. Hicks siirtyi kuitenkin 4-3-johtoon ja voitti myös katkaisufreimin. Myös Steven Hallworth eteni jatkoon yllätettyään Thepchaiya Un-Noohin 5-4 voitettuaan kaksi erää viimeisillä palloilla. Hicks ja Hallworth kohtaavat toisella karsintakierroksella, ja ottelun voittaja etenee pääsarjaan.

Shaun Murphy vastasi yhdestä toistaiseksi parhaista esityksistä kukistaessaan Michael Wasleyn 5-3. Yhdeksän ottelun tappioputkessa oleva Wasley taisteli kuitenkin erinomaisesti ja vaikuttaa olevan pääsemässä parempaan vireeseen. Ensimmäinen erä meni Wasleyn nimiin väreillä ja hän oli lähellä 2-0-johtoa, mutta Murphy ryösti erän viimeisellä mustalla. 138 pisteen sarja vei Wasleyn 2-1-johtoon ja hän johti vielä 3-2, mutta sen jälkeen Murphy voitti loput erät. Ottelu oli erittäin tasokas (Murphy 111, 72, 72, 54, 54, Wasley 138, 108, 66).

Kiinalaisamatööri Zhao Xintong näytti, miksi hän kuuluisi Main Tourille, ja voitti Cao Yupengin 5-3 (Zhao 130, 107, 80, 56, 50, Cao 86, 65, 50). Caokin kuitenkin väläytteli ja näyttää päässeen yli huonoimmasta vireestään. Zhao kohtaa toisella kierroksella amatööri Ashley Hugillin, joten ainakin yksi amatööri pääsee pääsarjaan. Myös Li Hang pelasi maailmanluokan snookeria voittaessaan Hatem Yassinin 5-0 (90, 70, 69, 58, 55) eikä Ali Carterkaan ollut huono voittaessaan Barry Pinchesin 5-3 (Carter 102, 94, 79, 76, Pinches 115, 108).

Otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliGerman Mastersin karsinnat: neljä päivää, 96 ottelua
Seuraava artikkeliBurden voitti Hullin, myös Ding pihalle