Hull hävisi Zhoulle pitkän taistelun jälkeen – tippui ammattilaiskiertueelta

Robin Hull | FinnSnooker.com
Robin Hull | FinnSnooker.com

Suomen Robin Hull menetti ammattilaiskiertuekorttinsa torstai-iltana, kun MM-karsintojen avausottelu Kiinan nuorta Zhou Yuelongia vastaan päättyi intensiivisen taistelun jälkeen 10-7-tappioon. Hull johti ottelua vielä avausjakson jälkeen lukemin 5-4, mutta illalla suomalaisen breikinteko takkuili pahemman kerran, ja kahdesta turhautuneesta pelaajasta Zhoun pokka piti ratkaisuhetkillä paremmin. 44-vuotias suomalainen on pelannut ammattilaiskiertueella tauotta vuodesta 2013 lähtien. 

Hull johti ottelun avausjaksoa parhaimmillaan 5-3, ja yksi käännekohdista nähtiin yhdeksännessä, avausjakson päättäneessä erässä, joka ratkesi vasta uusintamustalla. Suomalaisen pussitusyritys epäonnistui hiuksenhienosti, ja 21-vuotiaalla kiinalaisella oli helppo työ kaventaa lukemia tauolle lähdettäessä.

Ratkaisevan jakson kaksi ensimmäistä erää näyttivät heti koko illan suunnan. Molemmat freimit olivat pitkittyneitä taistoja, joissa kummallakin pelaajalla oli useita mahdollisuuksia, ja molemmat päättyivät Zhoun voittoon. Hull onnistui vielä raapimaan itsensä tasoihin lukemiin 6-6, mutta lopulta jatkuvasti tuskastuttavan lyhyeksi jääneet lyöntivuorot alkoivat kostautua, ja Zhou onnistui tekemään ratkaisevan repäisyn.

Mainos:

Seuraavat kolme erää olivat melko selkeästi kiinalaisen nuorukaisen heiniä, ja näin suomalainen oli jo selkä seinää vasten. Vielä kerran Hull kuitenkin onnistui väläyttämään taistelutahtoaan: Zhou oli jo lähes tavoittamattomissa seuraavassakin erässä, mutta Hull onnistui jostakin repimään hienon puhdistuksen viimeiseltä punaiselta, ja pitkittämään taistelua vielä yhden erän ajaksi.

Tästä erästä ei kuitenkaan jossiteltavaa jäänyt: Zhou päätti väännön ottelun suurimpaan 136-pisteiseen täystyhjennykseen, ja pääsi näin juhlimaan ansaittua voittoa, kun taas Hull sai alkaa totutella elämään ilman ammattilaiskiertuepaikkaa.

Suomalaiskonkarin ura paketissa? 

Suomen snookerhistorian ylivoimaisesti menestyneimmän pelaajan jatkosuunnitelmista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta on hyvin mahdollista, että torstai-iltana nähtiin konkarin viimeinen esiintyminen ammattilaistasolla. Hull voi toki tavoitella uutta ammattilaiskorttia MM-kisojen jälkeen pelattavasta Q schoolista, mutta servikaalisesta dystoniasta kärsivä suomalainen on jo aiemmin todennut, että tämä kausi saattaa jäädä uran viimeiseksi.

Hullin kausi muodostui terveysongelmien johdosta tuloksellisesti pettymykseksi: voitot olivat harvassa, vaikka yksittäisiä välähdyksiä 44-vuotiaan todellisesta tasosta silloin tällöin saatiinkin. Jatkuu Hullin ura tai ei, on kuitenkin selvää, että kaksinkertainen Euroopan mestari on omalla tekemisellään kasvattanut valtavasti snookerin Suomessa saamaa huomiota, ja näyttänyt, että kovalla työnteolla suuretkin esteet ja haasteet on mahdollista raivata pois unelmien tieltä.

MM-karsintojen avauskierros jatkuu perjantaina, jolloin lavetilla nähdään muun muassa naistähdet Reanne Evans ja Ng On Yee. Karsintojen otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ. 

MM-karsintojen taattua snookerdraamaa pääsee tutusti seuraamaan keskiviikosta alkaen Eurosport Playerin välityksellä, ja ilmaiseksi Unibet-TV:n live stream -palvelusta.


Edellinen artikkeliEnnakko: Robin Hull kohtaa MM-karsintojen avausottelussa arvaamattoman kiinalaisen
Seuraava artikkeliYllätykset harvassa MM-karsinnoissa