Inside Snooker: O’Sullivan pitää puolen vuoden tauon

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com

Inside Snookerin mukaan Ronnie O’Sullivan aikoo pitää kuuden kuukauden tauon ennen kuin palaa Main Tourin turnauksiin. O’Sullivan aikoo sivuston mukaan osallistua seuraavan kerran vasta marraskuun alussa järjestettävään Champion of Champions -turnaukseen.

O’Sullivan on ennenkin pitänyt pitkiä taukoja. Päättyneellä kaudella hän kilpaili vain neljässätoista turnauksessa (joista kahdeksan suuria). Niistä O’Sullivan voitti neljä (joista kolme suuria) ja oli kahdesti finaalissa sekä kerran semifinaalissa häviävänä osapuolena. Sitä edeltävänä kautena O’Sullivan osallistui ainoastaan MM-kisoihin sekä yhteen pieneen turnaukseen, jossa hän kävi ainoastaan pelailemassa ja hävisi jo ensimmäisellä kierroksella.

Ennen Champion of Champions -turnausta kilpailukalenterissa on muun muassa International Championship -turnaus, jossa jaettiin viime kaudella kolmanneksi eniten palkintorahaa kaikista turnauksista – enemmän kuin esimerkiksi Mastersissa. Lisäksi O’Sullivan olisi jättämässä väliin runsaasti European Tourin ja Asian Tourin osakilpailuja, kuuden punaisen MM-kisat sekä myös Shanghai Mastersin tapaisia suuria turnauksia. O’Sullivan on sanonut usein haluavansa välttää turnauksia, joihin vaaditaan pitkä matkustaminen.

On kuitenkin mahdollista, että O’Sullivan osallistuisi Paul Hunter Classiciin tai Ruhr Openiin. Molemmat niistä ovat Saksassa järjestettäviä European Tourin osakilpailuja. O’Sullivan on julkisestikin sanonut nauttivansa Saksassa pidettävien turnausten tunnelmasta. Hän on myös esiintynyt hyvin Saksassa: O’Sullivan on esimerkiksi Paul Hunter Classicin hallitseva voittaja, ja ennen ensimmäistä kahdesta peräkkäisestä maailmanmestaruudestaan hän voitti 2012 German Mastersin. Kyseinen turnausvoitto käytännössä varmisti O’Sullivanin säilymisen rankingin kuudentoista parhaan joukossa eli sijoitettuna pelaajana MM-kisoihin. The Rocket -lempinimellä tunnettu O’Sullivan oli turnauksen ensimmäisellä kierroksella tappiolla Andrew Higginsonia vastaan jo 4-0, mutta voitti ottelun lopulta 5-4. O’Sullivan on myös osallistunut säännöllisesti Snooker Legends -kiertueen mukana näytösotteluihin Saksassa.


Edellinen artikkeliBrecel tiputti Lawlerin, Highfield Woollastonin
Seuraava artikkeliVideo: Dingiltä käsittämätön snooker – Murphyltä mieletön vastaus