James Cahill vastasi avauspäivän suurimmasta yllätyksestä – David Gilbert ulos UK Championshipistä

James Cahill
Kuva: Monique Limbos

Viime kevään MM-kisoissa sensaatiomaisen voiton Ronnie O’Sullivanista napannut James Cahill sai hieman helpotusta vaikeaan alkukauteensa.

Cahill on voittanut tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun ja tuo tapahtui kesäkuussa pelatussa Riga Mastersissa. Tämän jälkeen tilille on tullut pelkkiä tappioita, joten itseluottamus oli kaikkea muuta kuin kunnossa ennen UK Championshipin alkua. Kaiken lisäksi ensimmäinen kierros toi vastaan David Gilbertin, joka on maailmanlistalla sijalla 11.

Maailmanlistan sijalla 119 oleva Cahill ei lähtenyt kuitenkaan kumartelemaan, vaan mies takoi kahteen ensimmäiseen freimiin 81 ja 130 pisteen breikit siirtyen 2-0-johtoon. Gilbertin vastaus oli tyly, sillä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt englantilainen tehtaili 82 ja 106 pisteen breikit. Myös viides freimi meni Gilbertin eduksi, joten tilanne oli yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen.

Cahill sai kuitenkin tämän jälkeen pelinsä kulkemaan nousten rinnalle ja ohi. Kahdeksas erä meni jälleen sitten Gilbertin nimiin, joten ottelu muuttui paras 3:stä -väännöksi. Cahill oli tässä taistossa etevämpi ja se mies nappasi todellisen yllätysvoiton numeroin 6-4.

Seuraavalla kierroksella Cahillin vastustajaksi tulee voittaja otteluparista Anthony Hamilton-Sam Baird.

Lue myös: Voita VIP-matka snookerin The Mastersiin!

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat:
Turnaukset:
Edellinen artikkeliUK Championshipin 2. turnauspäivä – tässä päivän tv-ottelut
Seuraava artikkeliBarry Hawkins teki maksimibreikin UK Championshipissä! – katso video