John Higgins Welsh Openin finaaliin!

MM-välierät Ronnie O'Sullivan Scottish Openin

Welsh Openin ensimmäinen välierä tarjosi todellisen jännitysnäytelmän, kun John Higgins ja Luca Brecel tahkosivat pitkän ja tasaisen kamppailun. Ottelu päättyi lopulta Higginsin 6-4 voittoon.

Ottelun ensimmäiset kaksi freimiä olivat kokeneen Higginsin näytöstä. Skotlantilainen takoi ensimmäiseen erään heti 101 pisteen sarjan ja myös toisessa freimissä nähtiin kaunis 137 pisteen pöydän tyhjennys.

Loistavasti koko turnauksen ajan pelannut Brecel ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan nousi kahdessa seuraavassa freimissä tasoihin. Kolmas erä oli jo karata nuorikaisen käsistä missatun mustan jälkeen, mutta Higgins ei pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan ja belgille tärkeä freimivoitto. 2-2 tasoitukseen johtaneessa freimissä belgialaiselta nähtiin 62:n breikki ja oli selvää, että ottelusta tulee tasainen kamppailu.

Mainos:

Tauon jälkeinen viides freimi oli todella hyvää safety-peliä molemmilta, mutta lopulta Brecelille avautui paikka siirtyä johtoon, jota nuorukainen ei jättänyt käyttämättä.

Seuraavat kaksi erää olivat jälleen skotlantilaisen näytöstä ja seitsemänteen freimiin nähtiin seuraava iso sarja, jolle tuli mittaa 72 pistettä.

Ottelun käsikirjoitus pysyi samana aina loppuun saakka. Brecelin 4-4 tasoituksen jälkeen nähtiin jo Higginsin kolmas yli sadan sarja, jonka mitaksi tuli 135 pistettä. Tästä ei enää nuorukainen pystynyt toipumaan vaan skotti voitti ratkaisevan freimin ja eteni näin ollen turnauksen finaaliin, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta Mark WilliamsBen Woollaston.

Turnauksen otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos