Jordan Brownin satumainen tarina Welsh Openin mestaruuteen – työskenteli vielä muutamia vuosia sitten huoltoasemalla

Jordan Brownin Jordan Brown

Jordan Brownin tarina snookerin puolella hakee vertaistaan, sillä mies nousi täysin puskista aina Welsh Openin mestaruuteen asti.

Brown on suurin puheenaihe tällä hetkellä snooker-maailmassa, sillä hän voitti sunnuntaina sensaatiomaisesti Welsh Openin mestaruuden. Mistään tuurista ei voi todellakaan puhua voiton kohdalla, sillä maailmanlistan sijalla 81 oleva peluri kohtasi matkalla lähes kovimmat haasteet.

Henkinen kantti piti kuitenkin jäätävällä tavalla, niin puolivälierässä Mark Selbyä vastaan kuin sitten finaalissa Ronnie O’Sullivania vastaan.

Mainos:

Uransa kovimman voiton napannut Brown ei ole kuitenkaan aina saanut paistatella kirkkaissa valoissa, sillä uran alku on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

33-vuotias pohjoisirlantilainen sai vasta viime kaudella ensimmäiset korkeammat palkintorahat, kun tilille kilahti yli 50 000 puntaa.

Jo vuonna 2009 ammattilaisena debytoinut Brown joutui vuosien aikana hakemaan vauhtia amatööripuolelta, kun ovet isojen poikien peleihin eivät heikkojen esitysten johdosta auenneet. Brown joutui amatööriaikoinaan tekemään töitä huoltoasemalla, jotta pystyi kustantamaan pelaamiseen menevät kulut.

Käänne parempaan tapahtui vuonna 2018, kun Jordan Brownin tie kävi jälleen ammattilaiskiertueelle. Tuosta käynnistyi upea vaihe, joka sai arvoisensa kruunun 21. helmikuuta. Welsh Openin finaalivoitto itse Ronnie O’Sullivania vastaan on saavutus, jonka johdosta jokainen snookeria seuraava ihminen tietää jatkossa Brownin nimen.

Myös elanto on hetkeksi turvattu, sillä Brown kuittasi mestaruudesta 75 000 puntaa. Tämän lisäksi voitto toi paikat Players Championship ja Champion of Champions -turnauksiin.


Pelaajat:
Turnaukset:
Edellinen artikkeliPlayers Championship 2021 – mukana on 16 kivikovaa pelaajaa
Seuraava artikkeliJudd Trump ulkona Players Championshipista – Stuart Binghamilta kaksi maksimiyritystä