Jyri Virtanen voitti Mestaruussarjan kolmannen osakilpailun

Jyri Virtanen voitti Suomen Mestaruussarjan kolmannen osakilpailun. Jo aiemmin kaudella kerran finaalissa ollut Virtanen voitti Heikki Nivan 4-2-lukemin Helsingissä järjestetyn turnauksen finaalissa.

Finaaliottelussa Niva johti Virtasta 1-0 ja oli vielä tasatilanteessa 2-2, mutta Virtanen voitti viimeiset kaksi freimiä ja niiden myötä turnauksen. Turnausvoittonsa myötä Virtanen nousi rankinglistan kärkeen ohi hieman yllättäen jo ensimmäisessä ottelussaan Markku Hämäläiselle 4-2 hävinneen Ville Pasasen. Pasasta vastaan 97 pisteen sarjan tehnyt Hämäläinen tippui lopulta seuraavalla kierroksella Nivan voitettua hänet 4-1.

Osakilpailun välierissä Virtanen voitti Antti Mannilan 4-2 ja Niva Antti Tolvasen 4-0. Mannila teki ottelussaan tasan sadan pisteen sarjan, joka oli turnauksen suurin, mutta viidenteen freimiin tullut sarja ei siivittänyt häntä loppukiriin. Turnauksen aikana tehtiin hienosti 12 50 pisteen sarjaa, joista kolme finaaliin (Virtanen 67, 58, Niva 67). Sarjat jakautuivat kuudelle eri pelaajalle, joista Mannila teki niitä eniten (kolme kappaletta: 100, 69 ja 62).

Mainos:

Eurosportin snookerselostaja Aki Kauppinen oli tälläkin kertaa mukana. Hän hävisi avauskierroksella Hämäläiselle 4-0. Yhteensä mukana oli 25 pelaajaa. Seuraava osakilpailu pelataan hieman alle kuukauden kuluttua Turussa. Sen jälkeen Mestaruussarjan 2014-2015 osakilpailuista on pelattu puolet.