Jyväskyläläisjuhlat Mestiksen RG3:ssa

Snookerin kotimaisen Mestiskauden kolmas osakilpailu päättyi jo toisen kerran tällä kaudella jyväskyläläisjuhliin. Tällä kertaa voittajaksi seppelöitiin viime vuoden kokonaisrankingin valloittanut Antti Mannila. Mannila latoi valtaosan kisan korkeimmista lyöntisarjoista, mukaan lukien kisan kovimman, 83 pisteen breikin.

Lohkovaihe eteni Jyri Virtasen ja Timo Salovaaran johdatuksessa. Vanavedessä lohkokakkosiksi porskuttivat jyväskyläläiset Antti Mannila ja Pessi Lyyra. Viimeisistä jatkopaikoista käytiin kovaa kamppailua. Joona Koskela ja Mika Hummelin sekä Juha Lehto ja Tero Nappari lunastivat viimeiset jatkopaikat. Molemmat juniorilupaukset Patrik Tiihonen ja Olli Vikstedt karsiutuivat yhden ainoan erän perusteella sunnuntain jatkopeleistä, Tiihonen jo toisessa kisassa peräkkäin. Junioreiden peli näyttää kuitenkin niin valmiilta, että menestys tällä kaudella korkeimmalla sarjatasolla vaikuttaa vääjäämättömältä. Tällä kertaa divari- ja mestiskisoissa väläytelleet pelurit eivät saaneet yllätettyä mestisjyriä.

Pudotuspeleissä Nappari nappasi ensimmäisen semifinaalipaikkansa komealla tavalla voittaen rankingia johtavan Virtasen 4-2. Semifinaalissa vastaan asettui Lehdon tiukalla seiftipelillä kukistaneen Lyyran. Erälukemissa 1-1 Napparilla oli tukeva ote erävoitosta. Lyyra onnistui kuitenkin onnenkantamoisen avustuksella tekemään 35 pisteen puhdistuksen pinkkiin saakka, ja vielä nipistämään kaksi tiukkaa erää lunastaen finaalipaikan. Toisessa semifinaalissa Mannila ja Salovaara pyssyttivät sarjatulella. Mannila karkasi ottelussa kisan korkeimman, 83 pisteen ja muutaman muun listabreikin siivittämänä 3-0 johtoon. Salovaara pussitti seuraavassa erässä komean pitkän punaisen ja pääsi mustan päälle. Erinomaisten peräkkäisten punaisten ja mustien pussitusten ja hajoitusten avulla Tinkellä oli elämänsä paikka tehdä maksimibreikki kisoissa. Yhdeksännestä mustasta jäi kuitenkin hoito vajaaksi, kun viimeiset kuusi punaista olivat kuin kädellä asetellut. Pussitus pitkään kulmaan epäonnistui täpärästi ja sarja pysähtyi 72 pisteeseen. Paikka oli niin hyvä, että Mannilalla oli oiva mahdollisuus ryöstää erä: vasta vaikea hoito pikkuväripäähän jääneen punaisen päälle aiheutti lopulta ratkaisevan pussitusvirheen. Viisikymppisten breikkien vaihdon jälkeen ottelu kääntyi lopullisesti Mannilalle 4-2.

Mainos:

Finaali oli semifinaaleihin verrattuna astetta väsyneempien miesten taistelu. Ensimmäiset erät jaettiin tasan. Kolmannessa erässä Lyyra oli lähellä 2-1 eräjohtoa, kun sai 57 pisteen breikillä Mannilan tarvitsemaan yhden snookerin. Erä näytti lopullisesti valmiilta, kun Mannila jätti punainen reiän lähettyville. Lyyra ei onnistunut helpossa punaisen pussituksessa. Kun sen sijaan pussiin vieri vihreä ja virhepisteiden lisäksi seurasi vapaapallo, Mannila onnistui ryöväämään erän ja vei perään seuraavan. Tilanteessa 3-1 Lyyra taisteli ja hankkiutui parin kymmenen pisteen johtoon ja järjestelemään itselleen erinomaisen breikkipaikan. Hiuksenhienosti epäonnistunut hiljainen punaisen pussitus lahjoitti avopaikan vastustajalle. Mannila osoitti vielä kerran kisojen kovinta tulivoimaa paukuttelemalla 57 pisteen sarjan myötä voittolukemat 4-1.

Oulun kisat toivat piristävää vaihtelua ja tasoittivat sopivasti etelään painottunutta kiertuetta. Provisionaalisen rankingin kärki tiivistyy, vaikka Turun Virtanen piti edelleen kärkipaikan. Reilun tuhannen pisteen päässä vaanivat sumpussa parin sadan pisteen sisällä Virtasen tavoin kolme kisaa käyneet Salovaara (provisionaalisen rankingin 4.) ja Hummelin sekä kaksi kisaa käyneet Mannila (2.), Suvanto (3.) ja Lyyra (6.). Pohjoisen kisat ovat elintärkeä koko alueen snookerkulttuurille. Massiivinen City Biljard on pelipaikkana pelaajille ja yleisölle otollinen monipuolisine viihde- ja ruokailumahdollisuuksineen.

Kisasivut ja provisionaalinen ranking

Ustream-kanavan tallenteita sunnuntain pudotuspeleistä

Kuva: Sami Korkiakoski


Edellinen artikkeliNg On Yee voitti UK Championshipin
Seuraava artikkeliVideo: O’Sullivanilta maaginen maksimibreikki