Karsintojen viimeinen kierros puolivälissä – MM-kisapaikat ratkeavat tänään

Robin Hull | FinnSnooker.com
Robin Hull | FinnSnooker.com

MM-karsintojen kolmannen kierroksen ottelut alkoivat tiistaina Suomen aikaa kello 13 ja kello 19. Panoksena kamppailuissa on paikka tämän viikon lauantaina alkavaan pääkilpailuun. Legendaariseen Crucibleen pääsystä pelaa myös loistavaan kisavireeseen äitynyt suomalaismaagikko Robin Hull, joka johtaa ensimmäisen jakson jälkeen Brasilian Igor Figueiredoa mieltälämmittävin 7-2-numeroin.

Päivän aikana nähtiin myös monta muuta otteluparia, joissa esiintyneet soturit taistelevat MM-turnaukseen pääsystä. Aamupäivän mittelöissä toisistaan mittaa ottivat muun muassa Yu De Lu sekä Graeme Dott, Mark Davis sekä Ken Doherty ja Matthew Stevens sekä Joe Swail.

Kiinalainen Yu on taukojohdossa freimein 5-4 kamppailussa Pocket Dynamoa vastaan. Pelin avausjaksolla nähtiin yksi satasen breikki, josta vastasi Yu. Davis on puolestaan tyrmäämässä irlantilaista Dohertya murskalukemin 8-1. Ensimmäisellä kierroksella naispelaaja Reanne Evansin voittaneen Dohertyn korkein pistesarja on tähän mennessä 63, joka syntyi kahdeksannessa erässä. Välienselvittely Walesin Stevensin ja Pohjois-Irlannin Swailin välillä on taukotilanteessa 5-4.

Aamujakson jälkeen Ryan Day ja Alan McManus johtavat vastustajiaan Jak Jonesia sekä Mitchell Mannia samoin 6-3-numeroin, ja englantilainen Mark King on kumoamassa Anthony McGilliä 5-4 kuin myös Jamie Jones vihollistaan Adam Duffya. Jamie Burnett on ottamassa paikkaa kisakoneeseen Craig Steadmanin kustannuksella erin 6-3.

Tiistain jälkimmäisen jakson tauolla Robin Hull vie Igor Figueiredoa kuin pässiä narussa näyttävästi 7-2. Suomalainen on taas päässyt siihen tahtiin, jolla miehen odotetaankin suorittavan. Hän on tiputtanut turnauksessa jatkosta jo Martin McCruddenin sekä Ben Woollastonin, ja myös tämän hetkinen kamppailu näyttää turkulaisen kannalta erittäin hyvältä.

Jakson muissa otteluissa tahtipuikkoa heiluttivat Zhang Anda, Jimmy Robertson, Andrew Higginson, Li Hang sekä Michael Holt, jotka kaikki hallitsevat matsejaan freimin erolla 5-4. Viime aikoina upeita otteita esittänyt Kurt Maflin on tappiolla Fergal O’Brienia vastaan 6-3, ja samalla tuloksella viimeisen kierroksen vääntöään on häviämässä myös Tom Ford, kenen vastuksena toimii Matthew Selt.

Kuva: Monique Limbos

MM-karsintojen otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliHull kolmen erävoiton päässä Cruciblesta
Seuraava artikkeliRobin Hull MM-kisoihin!