Kuusi satasta – Kyren Wilsonilta myrskyvaroitus

Kyren Wilson Snookerin MM-välierät
Kuva: Monique Limbos

Kyren Wilson antoi Tour Championshipin välierissä myrskyvaroituksen. Hän pussitti peräti kuusi satasta ja voitti Ding Junhuin 10-5.

Ensimmäiset erät näyttivät suunnan koko ottelulle. Ding ei nimittäin saanut neljässä ensimmäisessä erässä yhtään pistettä. Wilson teki 130, 103, 78 ja 59 pisteen sarjat ja pääsi tauolle 4-0-johdossa. Tauon jälkeen myös Ding pääsi erävoittojen makuun, mutta kaksi satasta lisää tehnyt Wilson johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen lukemin 6-2.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Wilson teki kaksi satasta lisää, ja tilanne oli jo 8-2. Dingin kunniaksi on sanottava, että hän ei antanut periksi, mutta tilanne oli toivoton. Wilson voitti ottelun lopulta 10-5.

Mainos:

Kuusi satasta jää vain yhden päähän paras 19:stä -otteluiden ennätyksestä: Hendry teki UK Championshipin finaalissa 1994 seitsemän satasta voittaessaan Ken Dohertyn 10-5. Dingin ja Wilsonin pelin tasoa kuvaa, että jokaiseen erään tehtiin yli 50 pisteen sarja. Ding voitti jokaisen erän, joissa hän sai enemmän kuin yhden pisteen.

Wilson voitti edellisellä kierroksella Ali Carterin selvästi 10-4. Vaikka jo Carter-voitto oli vakuuttava, välierän esitys oli todellinen myrskyvaroitus. Wilsonin kausi on ollut tasainen, mutta suuret valopilkut ovat olleet harvassa, vaikka European Mastersista tulikin mestaruus. Finaalissa englantilaisella on mahdollisuus ammattilaisuransa toistaiseksi arvokkaimpaan turnausvoittoon.

Myöskään Ding ei pelannut huonosti, mutta Wilsonin voittamiseen olisi tarvittu fantastinen esitys, eikä kiinalaisesta ollut tällä kertaa siihen. Välieräpaikka nosti Dingin kuitenkin 16:n suoraan Crucibleen sijoitetun pelaajan joukkoon.

Kyren Wilson kohtaa Tour Championshipin finaalissa sunnuntaina Mark Selbyn tai Shaun Murphyn. Maanantaina onkin jo MM-karsintojen aika.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliTour Championship: Selby voitti sinnikkään Dayn
Seuraava artikkeliShaun Murphy Tour Championshipin mestaruuteen