Kyren Wilson ensimmäisenä puolivälieriin

Kyren Wilson Kyren Wilsonin
Kuva: Monique Limbos

Kyren Wilson selvitti ensimmäisenä tiensä MM-turnauksen puolivälieriin Cruciblessa. Hän kukisti Stuart Binghamin 13-10.

Kahden jakson jälkeen Wilson johti ottelua 9-7. Hän oli voittanut ottelun ensimmäiset viisi erää, eikä Bingham ollut saanut eroa kiinni, vaikka tasoitus oli pari kertaa erittäin lähellä. Esimerkiksi toisen jakson viimeisen erän Wilson voitti tarvittuaan yhden snookerin.

25-vuotias Wilson kasvatti kolmannen jakson alussa johtoaan, mutta Bingham tuli vielä 10-9-lukemiin. Seuraavat kaksi erää menivät kuitenkin Wilsonille, joka siirtyi erän päähän puolivälieristä toisena peräkkäisenä vuotena. Bingham kavensi vielä lukemia 80 pisteen sarjalla, josta olisi voinut tulla maksimi ellei englantilainen olisi lyönyt 11:nnettä punaista ohi. Erävoitto jäi kuitenkin vuoden 2015 maailmanmestarin viimeiseksi tällä kaudella: Wilson voitti seuraavan freimin ja eteni ensimmäisenä pelaajana jatkoon.

Mainos:

Bingham totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että vastustajan heti alussa saama viiden erän etumatka oli tällä kertaa liikaa. Wilson puolestaan piti jalat maassa ja totesi, että top 16 -pelaajan tavoitteen on aina oltava voitto. Puolivälieräpaikka ei selvästikään riitä englantilaiselle, joka vaikutti varsin määrätietoiselta.

Illan toisessa ottelussa Liang Wenbo kutisti Ding Junhuin johdon kahteen erään. Avausjakson jälkeen Ding johti ottelua 6-2, mutta kahden jakson jälkeen tilanne on 9-7. Liang aloitti toisen jakson räväkästi ja kavensi 130 pisteen sarjalla tilanteeksi 7-5. Vartin tauon jälkeinen 13:s erä olisi myös voinut päättyä hänen voittoonsa, mutta Ding vei erän väreillä. Liang voitti kuitenkin kaksi kolmesta viimeisestä erästä, joten viimeiseen jaksoon päästään varsin kutkuttavista lukemista. Liangin pussitusprosentti kertoo selvästä tasonnostosta: ensimmäisen jakson jälkeen se oli 80 %, toisen jälkeen 90 %.

Ronnie O’Sullivan johti Shaun Murphya ensimmäisen jakson jälkeen 6-2, ja kahden jakson jälkeen tilanne on 10-6. Murphyn voitettua toisen jakson ensimmäisen erän O’Sullivan vei seuraavat kolme, ja ottelusta näytti tulevan toisinto kaksikon kolmen vuoden takaisesta MM-puolivälierästä, jonka viisinkertainen maailmanmestari voitti lukemin 13-3. Murphy kuitenkin voitti vartin tauon jälkeen kolme erää peräkkäin tehtyään 73, 84 ja 87 pisteen sarjat. Onnenkantamoisella pussitettu viimeinen keltainen tarjosi Murphylle oivan sauman voittaa neljäs erä putkeen, mutta vihreä ei enää uponnutkaan, joten O’Sullivan tyhjensi pöydän ja varmisti erävoiton. Hän pääsee viimeiseen jaksoon turvallisen tuntuiselta neljän erän etumatkalta.

Mark Allen puolestaan johtaa John Higginsiä 5-3 varsin kovatasoisen avausjakson jälkeen. Allen teki 129, 102, 100, 82, 71 ja 65 pisteen ja Higginskin 70 ja 54 pisteen sarjat. Allen pelasi niin hyvin, että Higginsin on oltava tyytyväinen päästessään jatkamaan ottelua lauantaina vain kahden erän takamatkalta. Jos 96-prosenttisesti palloja pussitelleen pohjoisirlantilaisen vire säilyy yöunien jälkeenkin, häntä on erittäin vaikea voittaa.

MM-turnauksen otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliRobertson ja Hawkins ongelmitta toiselle kierrokselle
Seuraava artikkeliVideo: Aina ei nerokaan onnistu – O’Sullivanin uran surkein lyönti?