Lee Spick on kuollut

Lee Spick
Kuva: Matt/Pro Snooker Blog

Lee Spick

Lee Spick, jolla oli ammattilaisoikeus myös käynnissä olevalle kaudelle, on kuollut. Ensimmäisenä asiasta kertoi Michael Holt Twitterissä, mutta World Snooker julkaisi myöhemmin päivällä oman tiedotteensa ja vahvisti uutisen.

Vuonna 2000 ammattilaisena aloittanut Spick eteni heti ensimmäisen kautensa aikana pienehkössä kutsuturnauksessa Benson & Hedges Championshipissä puolivälieriin ja toisti tempun vuosi myöhemmin. Silloin hän voitti muun muassa vain niukasti top 16:n ulkopuolella olleen Nigel Bondin, mikä oli hänen ylivoimaisesti paras voittonsa ensimmäisinä vuosinaan. Seuraavina vuosina pääasiassa amatöörinä pelannut Spick pääsi 2005 MM-karsintojen toiseksi viimeiselle kierrokselle, mutta muuten menestys oli vaisua.

Kausi myöhemmin Spick voitti MM-karsinnoissa muun muassa Ricky Waldenin ja eteni viimeiselle karsintakierrokselle, mutta hävisi John Parrottille 10-9 erittäin tasaisessa ottelussa. Myös China Openissa 2007 Spick eteni viimeiselle karsintakierrokselle voitettuaan muun muassa Dominic Dalen ja toisti tempun 2008 samassa turnauksessa, mutta pääsarjaan hän ei urallaan edennyt missään turnauksessa kertaakaan.

2009 MM-kisoissa tuli yksi Spickin uran parhaista saavutuksista, kun hän eteni MM-kisojen viimeiselle karsintakierrokselle voitettuaan muun muassa Adrian Gunnellin ja Barry Pinchesin, mutta Steve Davis voitti karsintaottelun 10-9 ja eteni pääsarjaan. Spick johti peliä jo 5-0, mutta Davis tuli tasoihin ja voitti sen jälkeen tasaisena jatkuneen ottelun. Kaudella 2009-2010 Spick eteni Shanghai Mastersissa viimeiselle karsintakierrokselle, mutta muissa turnauksissa hän ei voittanut yhden yhtä ottelua. Seuraavan kauden päätteeksi Spick tippuikin Main Tourilta ja kausi myöhemmin hän ilmoitti lopettavansa uransa.

Spick teki kuitenkin keväällä 2013 paluun ja sai ammattilaispaikan kahdeksi kaudeksi Qualifying Schoolin kautta. Hän kertoi haastattelussa, että sukulaiset taivuttelivat hänet osallistumaan ja isoäiti jopa maksoi tuhannen punnan osallistumismaksun turnaukseen. Viime tipassa ilmoittautunut Spick ei omien sanojensa mukaan harjoitellut juurikaan ennen turnausta eikä missään nimessä uskonut pääsevänsä ammattilaiseksi. Niin kuitenkin lopulta kävi. Spick kertoi haastattelussa myös kärsineensä masennuksesta ja paniikkihäiriöistä, ja taustalla oli muun muassa taistelua lasten tapaamisoikeuksista.

Spick ei saanut tarvitsemaansa taloudellista tukea ja pelasi kauden aikana vain kahdessa turnauksessa häviten molemmissa avausottelunsa. Hän ilmoittautui myös viiteen muuhun turnaukseen, mutta vetäytyi niistä ilmeisesti taloudellisten syiden takia. Qualifying Schoolista saatu ammattilaisoikeus käsitti myös kauden 2014-2015, mutta Spick ei ilmoittautunut yhteenkään turnaukseen.

Amatöörinä muun muassa Englannin alle 15-vuotiaiden mestaruuden voittanut Spick saavutti vaikka mitä, mutta parhaimmillaan 144 pisteen sarjan tehnyt Spick ei ammattilaisena menestynyt odotusten mukaisesti. Parhaimmillaan hänen rankinginsa oli 64 parhaan joukossa. Spick eteni useissa turnauksissa 64 parhaan joukkoon ja joissain myös kierroksen pidemmälle viimeiselle karsintakierrokselle, mutta pääsarjaan hän ei yltänyt kertaakaan.

34-vuotiaana kuollut Spick menehtyi maksavaivoihin, joita hoidettiin sairaalassa. Hän sai sairauskohtauksen ja joutui tehohoitoon, mutta menehtyminen tuli silti yllätyksenä. Entinen ammattilaispelaaja Gary Wilkinson kertoi tavanneensa Spickin muutama päivä ennen tämän kuolemaa ja kuvasi Spickiä mukavaksi hepuksi, joka aivan viime aikoina harhautui oikealta polulta.

Kuva: Matt/Pro Snooker Blog


Edellinen artikkeliRobin Hull määräsi Mestaruussarjan rg-5:ssa
Seuraava artikkeliVideo: Uskomattoman kauniita snookerlyöntejä!