Luca Brecel johtaa MM-finaalia kahden jakson jälkeen

Luca Brecel | FinnSnooker.com
Kuva: Bill da Flute, Wikimedia Commons, CC-by-sa 3.0

Luca Brecel on johdossa, kun MM-finaalia on pelattu kaksi jaksoa. Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne on 9-8 belgialaisen hyväksi.

Brecel aloitti ottelun vahvasti ja tuntui pussittavan pallon kuin pallon. Selbyn sarjat jäivät lyhyiksi, ja jopa turvapelin täyttämä kuudes erä kääntyi Brecelin hyväksi. Niinpä ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 6-2.

Pitkä välierä ja lyhyeksi jääneet yöunet saattoivat vaikuttaa Selbyn vireeseen. Ensimmäisen jakson häviäminen ei ole hänelle uusi kokemus: neljästä aiemmasta voittamastaan MM-finaalista Selby on kolmessa ollut tappiolla ensimmäisen jakson jälkeen. Toisella jaksolla nähtiinkin paljon parempaa Selbyä – sitä Selbyä, joka on tuntunut lyömättömältä.

Mainos:

Selby pelasi toisella jaksolla silmiinpistävän hyökkäävästi. Esimerkiksi välierissä nähtiin riskejä välttelevää peliä, mutta nyt nelinkertainen voittaja hyökkäsi välillä vaikeisiinkin palloihin. Hyvien sarjojen avulla hän kavensi nopeasti tilanteeksi 7-4. 12:s erä ratkesi Selbyn voitettua turvataistelun viimeisellä punaisella, joten eroa oli enää kaksi erää.

Tauon jälkeen Brecel kiri komeilla pussituksillaan jälleen neljän erän johtoon: 9-5. Seuraavan erän alussa Brecel yritti pitkää pussitusta, joka meni selvästi ohi. Valkoinen meni voimalla päin pakkaa, ja niinpä Selby sai avopaikan. Sarja päättyi nopeasti, mutta turvapelitaiston voiton tuomaa toista tilaisuutta Selby ei enää tuhlannut.

16:nnessa erässä nähtiin historiaa: Selby teki kaikkien aikojen ensimmäisenä pelaajana maksimin MM-finaalissa. Sarja alkoi, kun Brecel löi pitkän punaisen hiuksenhienosti ohi, ja pallo jäi pussin suulle.

Jakson viimeisessä erässä Brecel näytti, ettei vastustajan maksimi häntä hetkauta. Belgialainen pääsi hyvään pistejohtoon, mutta lopulta hän löi punaisen ohi. Erän voitto ratkottiinkin turvapelillä. Hyvien turvalyöntiensä ansiosta Selby sai kolme kertaa paikan ja teki paikoistaan pieniä sarjoja, jotka nostivat hänet erävoittoon. Ensimmäinen päivä päättyi siis 9-8-lukemiin Brecelin hyväksi.

Brecel ei pelannut toisellakaan jaksolla huonosti, mutta Selby pelasi peliä, joka on tuonut hänelle kymmeniä turnausvoittoja. Hän teki suuria sarjoja tehokkaasti ja voitti Brecelin usein turvapelissä. Brecel puolestaan pussitti palloja hyvin ja teki hienoja sarjoja, mutta erän lopussa hänelle tuli yksittäisiä epäonnistumisia. Ne hänen on karsittava pois, jos hän tahtoo juhlia mestaruutta. Silti avauspäivä oli Breceliltäkin hyvää peliä.

Jos Selby jatkaa siitä, mihin sunnuntai-iltana jäi, häntä on todennäköisesti mahdoton pysäyttää. Se vaatisi Breceliltä ilmiömäistä peliä. Sunnuntaina nähtiin, että edes Brecelin hyvä peli ei riitä, jos Selby on huippuvireessä. Avausjaksolla nelinkertaisen mestarin peli ei vielä kulkenut, ja silloin Brecel onnistui jopa voittamaan turvapelitaisteluja, mutta sen toistumista ei kannata odottaa, sillä yleensä finaaleissa on nähty Selbyä parhaimmillaan. Brecelin on jatkettava erinomaisia pussituksiaan ja käytettävä saamansa paikat erittäin tehokkaasti, jos hän haluaa nostaa pokaalia. Välierässä ja puolivälierässä nähtiin hetkittäin pysäyttämätöntä Breceliä, mutta vastustajien alavireisyydelläkin oli osansa asiaan.

MM-finaalin ratkaisevat jaksot pelataan maanantaina. Kolmas jakso alkaa klo 15 ja neljäs klo 21 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata Kutoselta Aki Kauppisen selostamana tai Eurosportilta Ville Pasasen kanssa. Myös discovery+ näyttää finaalin.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMark Selbyltä maksimi MM-finaalissa!
Seuraava artikkeliLuca Brecel voitti maailmanmestaruuden – Selby taisteli loppuun asti