Lyu Haotian yllätti Mike Dunnin, Selt hävisi Fernandezille

Matthew Selt
Kuva: Monique Limbos

Haining Openin toisen päivän merkittävin tulos oli Lyu Haotianin 4-2-voitto Mike Dunnista. 59 ja 68 pisteen sarjat tehnyt nuorukainen eteni voitollaan toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa Sanderson Lamin. Lyu tarvitsee 2-3 voittoa päästäkseen ammattilaiseksi, ja vaikka tie ei ole helppo, hänellä on kiinalaisamatööreistä siihen todennäköisesti paras mahdollisuus.

Zhang Yang puolestaan voitti Steven Hallworthin 4-2. Hänen haasteensa kuitenkin kasvavat, sillä toisella kierroksella vastaan asettuu Xiao Guodong. Michael Wasley puolestaan hävisi Yao Pengchengille 4-1 ja Sydney Wilson Zhang Zihaolle 4-2. Sen sijaan entiset ammattilaiset Chen Zifan ja Li Yan tippuivat avauskierroksen otteluissaan. Jälkimmäinen haastoi John Higginsin, mutta hävisi tälle 4-1 kovatasoisessa ottelussa (Higgins 77, 56, 55, Li 78).

Yhdestä suurimmista yllätyksistä vastasi Leo Fernandez, joka voitti Matt Seltin 4-3 ja eteni toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa amatöörin. Kolmannella kierroksella otteluparin voittaja kohtaa joko Li Hangin tai Paul Davisonin, ja eteneminen neljännelle kierrokselle voisi jo riittää ammattilaispaikkaan. Fernandezilla on siis aito mahdollisuus paluuseen Main Tourille.

Mainos:

Oliver Lines kärsi yllättävän 4-1-tappion Li Yuanille, joka pelasi huippupelin (Li 52, 55, 95). Ammattilaisista myös Lyu Chenwei tippui jakosta. Sen sijaan Scott Donaldson, Thanawat Thirapongpaiboon, Michael Georgiou sekä Craig Steadman ottivat tärkeät voitot amatöörejä vastaan, mutta kaikki heistä tarvitsisivat vielä lisää otteluvoittoja.

Ensimmäisen kierroksen ottelut on nyt pelattu. Kaikki toisen kierroksen ottelut pelataan keskiviikkona. Muutama otteluista on amatöörien välinen, mutta toisella kierroksella nähdään myös ammattilaisten välisiä otteluita.

Kuva: Monique Limbos