Maguire pudotti Trumpin Berliinissä – Duane Jones ensimmäiseen välieräänsä

Stephen Maguire
Kuva: Monique Limbos

Berliinin perjantai tarjosi muhkean määrän yllättäviä tuloksia, kun German Masters -välieräpaikat jaettiin Tempodromen upeassa tunnelmassa. Kyren Wilson ja Stephen Maguire nappasivat yllättävän selkeät voitot Mark Williamsista ja Judd Trumpista, mutta toiseen välierään tiensä raivasivat odottamattomat nimet. David Gilbert pelasi loistavan perjantain, voittaen sekä Mark Selbyn että Neil Robertsonin, kun taas Duane Jones pudotti Ding Junhuin edeten ensimmäistä kertaa urallaan rankingturnauksen välieriin.

Trump oli näyttänyt olevan väkivahvassa iskussa turnauksen kahden ensimmäisen päivän ajan, mutta perjantai-iltana 29-vuotias supertähti oli yllättävän hukassa, etenkin henkisellä puolella. Maguire pelasi hyvin läpi ottelun, kun taas Trump teki etenkin ottelun loppupuolella jopa amatöörimäisiä virheitä, tarjoillen skotille lopulta jopa melko helpon tien välieriin.

”Olen juuri alkanut työskennellä valmentajan kanssa ensimmäistä kertaa, ja tunsin sen vaikutuksen tässä ottelussa”, 37-vuotias Maguire totesi World Snookerin mukaan. Skotti on ollut vahvassa iskussa läpi kauden, ja kokemusta myös Berliinissä menestymisestä Maguirelta löytyy. ”Tunnelma täällä välieristä eteenpäin 2500 fanin edessä on ihmeellinen. Vuoden 2012 finaali täällä Ronnie O’Sullivania vastaan on parasta mitä olen kokenut.”

Mainos:

Siihen nähden, että Maguire on viime vuosinakin roikkunut tasaisesti 16 parhaan pelaajan paikkeilla rankinglistassa, on yllättävää, että miehen edellinen rankingvoitto on vuodelta 2013, ja sen jälkeen finaalipaikkojakin on tullut vain yksi. Valmentaja Chris Smallin värvääminen kertoo siitä, että skotti on yhä valmis tekemään töitä pelinsä parantamiseksi, ja miehen taso riittää kyllä hyvinkin turnausvoittoihin.

Hallitseva maailmanmestari Williams jätti torstaina Joe Perryn nollille neljännesvälierissä, ja perjantaina Kyren Wilson maksoi potut pottuina takaisin. Walesilaisen suurimmaksi breikiksi jäi vaivainen 16-pisteinen Warriorin edetessä välieriin Maguiren vastukseksi murskaavasti 5-0-voitolla.

Jonesin kova työnteko sai viimeinkin palkinnon 

Duane Jones liittyi perjantaina Daniel Wellsin rinnalle tämän kauden toiseksi walesilaiseksi välierädebytantiksi. Jonesin läpimurto on vielä Wellsin vastaavaakin dramaattisempi: 25-vuotias peluri ei ollut ennen tätä viikkoa edennyt yhdessäkään ammattilaisturnauksessa 32 pelaajan kaaviota pidemmälle.

Tempodromessa kaikki on kuitenkin napsahtanut kohdilleen, ja niin Jack Lisowski, Yuan Sijun, kuin Ding Junhuikin ovat saaneet tuta, että rankinglistan sijalla 90 majaileva walesilainen on mainettaan huomattavasti vahvempi snookeristi.

”Olen pelannut todella hyvin tällä viikolla. Olen harjoitellut tämän kauden kuin mielipuoli, ja on ollut kamalaa, kun palkintoa ei ole kuulunut. En voi uskoa että nyt pääsen pelaamaan yhden pöydän areenalla. Olin jo kyllästynyt olemaan vararikossa, jos ollaan rehellisiä”, riemastunut Jones totesi World Snookerin haastattelussa, jonka näet TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Välierävastustaja Gilbert voi hyvillä mielen sanoa ansainneensa välieräpaikkansa, sen verran kova oli miehen urakka perjantaina: päivällä kaatui Mark Selby lähes tunnin kestäneen katkaisuerän päätteeksi 5-4, ja illalla Gilbert nousi 3-1-takaa-ajoasemasta voittoon Australian Neil Robertsonista. 

Neljästä välieräpelaajasta Jones ja Gilbert hakevat siis ensimmäistä rankingturnausvoittoaan, ja Maguirellakin edellisestä on kulunut jo kuutisen vuotta. Myös jatkuvaa nousua kohti snookermaailman huippua tekevä Wilson on varmasti täynnä menestymisen nälkää, joten jo nyt on varmaa, että sunnuntaina nähdään finaali, jossa panokset ovat katossa.

German Masters -turnauksen ratkaisuotteluita pääset tutusti seuraamaan Eurosportin kanavoilta sekä Unibet-TV:n välityksellä! Turnauksen otteluohjelman, aikataulun ja tulokset löydät TÄMÄN LINKIN TAKAA. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliYuan Sijun dramaattiseen voittoon Higginsistä – Trump ja Williams iskussa
Seuraava artikkeliWorld Grand Prix käynnistyy – palaako Ronnie O’Sullivan voittokantaan?