Maksimin tehnyt Bingham jatkoon China Openissa

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

China Openin toinen kierros pelattiin kokonaisuudessaan keskiviikkona. Ensimmäinen kierros oli täynnä yllätyksiä, mutta toisella palattiin normaaliin päiväjärjestykseen ja suuret yllätykset olivat harvassa. Stuart Bingham jatkoi voittokulkuaan ja eteni jatkoon tehtyään maksiminkin.

Bingham voitti avauskierroksella ottelunsa 6-0 vahvalla esityksellä. Toisella kierroksella vastaan asettui Peter Ebdon, jonka Bingham voitti 6-3. Vuoden 2015 maailmanmestari johti ottelua tauolla 3-1, mutta Ebdon tasoitti tauon jälkeen tilanteeksi 3-3. Seuraavassa erässä jysähti, sillä Bingham teki komean maksimin, joka oli hänen ammattilaisuransa viides. Edellisen hän teki samassa turnauksessa vuosi sitten.

Maksimin jälkeen nähtiin pari nihkeämpää erää, joissa molemmilla oli paikkansa. Lopulta Bingham voitti freimit ja eteni jatkoon. Hän kohtaa seuraavaksi Rod Lawlerin, joka vastasi toisen kierroksen todennäköisesti suurimmasta yllätyksestä. Lawler nimittäin voitti rankingissa kahdeksantena olevan Kyren Wilsonin 6-2. Ennen turnausta Lawler oli ansainnut kauden aikana vain 17 000 puntaa, ja ammattilaispaikan uusiminen vaikutti epätodennäköiseltä. Tässä turnauksessa hän on kuitenkin tienannut jo 18 000 puntaa lisää ja parantanut merkittävästi asemiaan taistelussa ammattilaispaikoista. Eteneminen kolmatta kierrosta pidemmälle vaatisi toista suurta yllätystä.

Mainos:

Erinomaista kautta pelaava Scott Donaldson voitti David Gilbertin 6-4. Gilbert, joka on rankingissa sijalla 16, saa edelleen jännittää sijoituksensa puolesta. Hän on viimeisenä kiinni suorassa paikassa MM-turnaukseen, mutta moni jäljellä olevista pelaajista voi tiputtaa Gilbertin MM-karsintoihin voittamalla China Openin. Donaldson on yksi heistä. Kenties realistisempi tavoite hänelle on uran parhaan rankingsijoituksen saavuttaminen, mikä edellyttäisi 25-vuotiaalta skotilta vielä yhtä otteluvoittoa. Hän kohtaa seuraavaksi Ricky Waldenin, joka kukisti Ken Dohertyn selvin 6-1-lukemin.

Yksi Gilbertin kovimmista takaa-ajajista, Ali Carter, kärsi 4-6-tappion Sam Craigieta vastaan ja joutuu MM-karsintoihin. Kauden aikana pari kertaa väläytellyt Craigie pelaa lyhyen uransa parasta kautta. Hän kohtaa seuraavaksi Liang Wenbon, jonka kausi on ollut odotuksiin nähden pettymys. Vielä vähän aikaa sitten rankingin 16 parhaan joukossa ollut kiinalainen on valahtanut jo 30 parhaan huonommalle puolelle. China Openissa hän on kuitenkin esittänyt jo hieman parempaa. Toisella kierroksella Craig Steadman kaatui 6-5-lukemin.

Neil Robertson nousi 1-3-tappioasemasta 6-3-voittoon Mei Xiweniä vastaan. Ennen taukoa erittäin heikosti pelannut australialainen paransi tauon jälkeen huomattavasti. Seuraavaksi hän kohtaa toisen kiinalaisen, kauden yllättäjiin lukeutuvan Lu Ningin, joka kukisti Mark Kingin 6-2.

Varsin vaisusti läpi koko kauden pelannut Anthony McGill yllätti Stephen Maguiren 6-3-lukemin. Gilbertin hävittyä ottelunsa Maguire kuitenkin tappiostaan huolimatta varmisti suoran paikan MM-turnaukseen. McGill kohtaa seuraavaksi Alan McManusin, joka käytännössä varmisti ammattilaisuransa jatkon 6-0-voitolla Stuart Carringtonia vastaan.

Jo mainittujen Binghamin ja Robertsonin lisäksi top 16 -pelaajista kolmannelle kierrokselle etenivät ainoastaan Jack Lisowski sekä Luca Brecel. Lisowski voitti Gerard Greenen 6-3. Greene voi kuitenkin olla tyytyväinen toisen kierroksen paikkaansa, sillä sen ansiosta hän paransi merkittävästi asemiaan taistelussa seuraavan kauden Main Tour -paikoista. Brecel puolestaan kukisti Michael Holtin 6-4. Seuraavaksi hän kohtaa Hossein Vafaein.

Kolmas kierros pelataan kokonaisuudessaan torstaina. Neljä ottelua aloitetaan Suomen aikaa klo 9 ja neljä klo 14.30. 16:sta mukana olevasta pelaajasta neljä tulee Kiinasta, kuusi Englannista, kolme Skotlannista ja yhdet Australiasta, Belgiasta sekä Iranista.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliJättiläiset kaatuvat Pekingissä
Seuraava artikkeliBingham ja Robertson jatkoivat vakuuttavasti