Tällainen mies on Mark Selby – tunnetaan intohimoisena Leicester-fanina

Mark Selby

Mark Selby tunnetaan yhtenä snookermaailman kirkkaimmista tähdistä. The Jester from Leicester on potentiaalinen voittajasuosikki aina jokaiseen turnaukseen.

Englantilaispelaaja on voittanut uransa aikana yhteensä 17 ranking-turnausta. Tämän lisäksi tilille on kertynyt kahdeksan voittoa turnauksista, joilla ei ole ranking-statusta. Näihin kuuluu muun muassa kolmesti voitettu The Masters.

Maailmanmestaruutta Mark Selby on päässyt juhlimaan peräti kolmesti. Enemmän maailmanmestaruuksia on pystynyt voittamaan vain Joe Davis, Fred Davis, John Pulman, Stephen Hendry, Steve Davis, Ray Reardon, Ronnie O’Sullivan ja John Higgins.

Miten sujuvat Selbyn pelit seuraavien kuukausien aikana?

Selbyn viime kausi oli odotuksiin nähden pettymys, vaikka tilille tuli kaksi turnausvoittoa. Peliesitykset kuitenkin ailahtelivat rajusti ja useasti turnaukset päättyivät todella lyhyeen. Kulunut syksy oli kuitenkin jo huomattavasti parempaa, joten odotukset loppukauteen ovat varmasti tapissa. Selby on juhlinut jo tämän kauden aikana voittoa sekä English Openissa että Scottish Openissa, joten kasassa on jo vastaava määrä turnausvoittoja kuin koko viime kauden aikana yhteensä.

Seuraava iso koitos tulee vastaan aivan piakkoin, kun ohjelmassa on vuoden arvostetuin kutsuturnaus, The Masters. Englantilaispelaajalla on ehdottomasti kaikki mahdollisuudet menestykseen Lontoossa pelattavassa The Mastersissa.

Selby avaa turnauksen kohtaamalla avauskierroksella Ali Carterin. Mikäli ottelusta irtoaa voitto, niin seuraavalla kierroksella vastaan asettuu voittaja ottelusta John HigginsBarry Hawkins.

Selbyn sydän sykkii Leicesterille

Mark Selby tunnetaan myös kovana futisfanina, sillä mies on kannustanut lapsuudestaan asti Leicester Cityä. Snookertähti juhlistikin vuoden 2016 maailmanmestaruutta Leicesterin lipun kanssa. Tuo oli sama vuosi kuin Selbyn suosikkiseura juhli sensaatiomaisesti Valioliigan mestaruutta. Itse asiassa Selbyn maailmanmestaruus tuli 11 minuuttia sen jälkeen, kun Leicester oli puolestaan varmistanut ykkössijansa Valioliigassa.

Myös toinen merkittävä päivä osuu hämmentävällä tavalla kohdikkain. Nimittäin vuonna 2014 Mark Selby juhli samana päivänä maailmanmestaruutta, kun Leicester juhlisti Valioliiga-nousua komealla paraatilla.

Tämäkin vuosi on varmasti ollut Selbylle nautinnollista seurattavaa, koska Leicester on pelannut jälleen uskomattoman kauden heiluen kärkisijoilla koko sesongin. Jännitettävää siis riittää tulevien kuukausien aikana, kun Selby saa seurata suosikkijoukkueensa matkaa. Tämän lisäksi ohjelmassa on jalkapallon EM-kisat, missä Selby varmasti toivoo puolestaan menestystä Englannin maajoukkueelle.

Mark Selby voitti maailmanmestaruuden vuonna 2016

https://youtu.be/Y7mX91qhu7I?t=25

 


Pelaajat: