Mark Selby teki voitokkaan paluun – kertoi karuja syitä mielenterveysongelmien taustalta

Mark Selbyn Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Mark Selby puolustaa snookerin MM-kisoissa mestaruutta, mutta lähtökohdat turnaukseen ovat kaikkea muuta kuin helpot.

Selby kertoi alkuvuonna kärsivänsä pahoista mielenterveysongelmista, jonka johdosta mies hakeutui hoitoon. Näin ollen viime turnauksissa supertähteä ei ole nähty kehissä, vaan hän on keskittynyt toipumiseen.

Paluu tapahtui kuitenkin heti MM-kisojen kärkeen, kun Selby pelasi 1. kierroksen ottelunsa Jamie Jonesia vastaan. Selby jatkoi toiselle kierrokselle lopulta melko varmasti nappaamalla 10-7-voiton. Mies antoi taiston jälkeen haastattelun, jossa kertoi syistä, jonka kanssa on joutunut painimaan.

Mainos:

– Menetin isäni aika nuorena. Tiedän, että ihmiset menettävät rakkaita joka päivä, mutta en ole koskaan käsitellyt asiaa kunnolla ja päästänyt tunteitani ulos. Pidin sen sisälläni vuosikaudet, ja lopulta tilanne lähti lapasesta, Selby kertoi Eurosportin studiossa.

Selbyn äiti poistui lapsen kuvioista, kun lapsi oli vasta 8-vuotias, joten isän kuoleman jälkeen tukea ei vanhemman muodossa enää ollut.

Selbyn osallistuminen MM-kisoihinkin oli vaakalaudalla, sillä henkisten ongelmien kanssa painimisessa aikatauluja on melko mahdoton laatia tarkaksi.

– Hoitava lääkärini ehdotti alun perin, että jatkan pelaamista. Tunsin kuitenkin, että paine alkoi olla minulle liikaa, kun en ollut oikeassa mielentilassa. Päätimme, että on aika pitää tauko. Siinä vaiheessa en tiennyt tulenko pelaamaan MM-kisoissa, mutta viime viikkoina olen tehnyt paljon töitä lääkärini kanssa, ja se on saanut minut oikeaan suuntaan, Selby kuvaili viime viikkojaan.

Selby kohtaa 2. kierroksella voittajan otteluparista Yan Bingtao-Chris Wakelin.


Pelaajat:
Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan ja David Gilbert kohtaavat MM-kisojen 1. kierroksen ottelussa
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan teki härskin eleen kesken MM-kisojen avauskierroksen ottelunsa