Martin O’Donnell voitti Marco Fun – MM-karsinnat vauhdissa

Martin O'Donnell | FinnSnooker.com
DerHexer, Wikimedia Commons, CC-by-sa 4.0

Snookerin MM-karsinnat on polkaistu vauhtiin. Ensimmäisen päivän nimekkäin putoaja oli Marco Fu, jonka Martin O’Donnell voitti selvästi 10-5.

Martin O’Donnell hallitsi ottelua alusta asti ja pääsi parhaimmillaan 6-1-johtoon. Hitaasti käynnistyvänä tunnettu Fu petrasi loppua kohden, mutta hän ei missään vaiheessa noussut enää iskuetäisyydelle.

Tällä kaudella amatööristatuksella pelaava mutta syksyllä ammattilaiseksi palaava Martin O’Donnell kohtaa seuraavaksi Jimmy Whiten. Ottelu pelataan keskiviikon ja torstain aikana.

Mainos:

MM-välierissä kahdesti esiintynyt Fu, kolminkertainen rankingturnausvoittaja, jonka viime kausia ovat varjostaneet silmäongelmat sekä Hongkongin tiukat matkustusrajoitukset koronapandemian aikana, ehti pelaamattomuutensa takia pudota kiertueelta jo aiemmin. Hän sai kuitenkin kahdeksi vuodeksi villin kortin, joka on nyt käytetty. Jää nähtäväksi, myönnetäänkö 45-vuotiaalle uusi villi kortti vai joutuuko hän taistelemaan paikastaan Qualifying Schoolissa – jos Fu ylipäätään haluaa jatkaa uraansa.

Moody iskussa

Vain 16-vuotias Stan Moody oli karsintojen avauspäivän nimiä. Nuori lupaus voitti hyvätasoisessa ottelussa Viron Andres Petrovin lukemin 10-7.

Moody aloitti ottelun vahvasti ja pääsi päivän ainoalla satasellaan 4-1-johtoon. Petrov kavensi hyvillä sarjoilla lukemia, ja ensimmäinen jakso päättyi lopulta 5-4. Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen, ja tilanne oli pian 8-4. Maaliviivan lähestyessä jännitys saattoi jo iskeä, eikä Moody käyttänyt paikkojaan yhtä tehokkaasti kuin ottelun alussa, mutta lopulta hän sinetöi voittonsa lukemin 10-7.

Moody kohtaa toisella kierroksella Zhang Andan, ja nuorukaisen on nostettava tasoaan, jos hän haluaa edetä pidemmälle. Yhdellä voitollaankin hän sai kuitenkin jo tehtyä moneen seuraajaan lähtemättömän vaikutuksen. Tästä miehestä kuullaan vielä!

Tappio päätti Petrovin debyyttikauden kiertueella. 26-vuotias virolainen on osoittanut pystyvänsä pelaamaan ammattilaistason snookeria, mutta siitä on vielä pitkä matka menestykseen. Hänellä on seuraavalla kaudella kova työ edessään ammattilaispaikkansa uusimiseksi.

Katkaisufreimi ja murskalukemia

Ensimmäisen päivän aikana nähtiin yksi katkaisufreimiin edennyt ottelu. John Astley voitti erittäin tasaisessa ottelussa Steven Hallworthin 10-9 ja eteni toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu Craig Steadman. Tästäkin ottelusta voi povata tasaista, eikä toinen katkaisufreimi olisi yllätys.

Avauspäivän ylivoimaisimmasta voitosta vastasi Daniel Wells, joka nujersi Himanshu Jainin 10-2. Jo alusta lähtien oli selvää, ettei debyyttikauttaan pelaavasta intialaisesta ole vastusta erinomaista kautta pelaalle Wellsille. Wellsin ei tarvinnut esittää parastaan, vaan Jain kaatui peruspelillä. Seuraavalla kierroksella haasteet kasvavat, kun vastaan asettuu Ben Woollaston.

Dylan Emery, 22, puolestaan voitti kahden nuoren pelaajan kohtaamisessa Ma Hailongin, 19, 10-4. Ottelu alkoi tasaisesti, ja ensimmäiselle tauolle mentiin 2-2-tilanteessa. Sen jälkeen lahjakas Emery meni menojaan. Ensi kaudella ammattilaisdebyyttinsä tekevälle Ma Hailongille ottelu toimi varmasti arvokkaana kokemuksena, mutta se myös näytti, miten paljon hänellä on vielä tehtävää pärjätäkseen kiertueella. Emery haastaa karsintojen toisella kierroksella Ian Burnsin.

Voittoon karsintojen ensimmäisenä päivänä ylsi myös muun muassa Ukrainan Anton Kazakov, jolle 10-6-voitto Mohamed Ibrahimista oli ehdottomasti lyhyen ammattilaisuran merkittävin. 18-vuotias Kazakov kohtaa seuraavaksi Mark Joycen, ja toinen otteluvoitto olisi kunnon yllätys.

Boiko ja Nüßle iskussa

Osasta otteluita pelattiin maanantaina ensimmäinen jakso, ja toinen on luvassa tiistaina. Etenkin Iulian Boiko ja Florian Nüßle olivat vahvoja avausjaksoissaan.

Ukrainaa edustava Boiko johtaa ensimmäisen jakson jälkeen Muhammad Asifia 7-2. Superlupauksena pidetty mutta viime aikoina totuttua heikommin pelannut Boiko, 17, pelasi hyvin ja ansaitsi suuren johtonsa. Kokenut Asif voi kuitenkin hyvin petrata toiselle jaksolle, eikä Boikolla ole vielä varaa juhlia jatkopaikkaa.

Nüßle pääsi myös 7-2-johtoon Michael Judgea vastaan. Heikosti esiintynyt Judge ei tuntunut saavan oikein mitään aikaan, mikä näkyy tulostaululla. Itävaltalainen Nüßle, 21, on useita kertoja ollut lähellä ammattilaispaikkaa, mutta ovet kiertueelle eivät ole vielä auenneet. Hän ansaitsisi mahdollisuuden pelata ammattilaisena.

Avauspäivän ylivoimaisimmasta esityksestä vastasi kuitenkin Allan Taylor, joka johtaa Filips Kalninsia 9-0 ensimmäisen jakson jälkeen. Vahvasti pelannut Taylor ei antanut latvialaiselle vastustajalleen mahdollisuuksia pelata voitosta, mutta erän tai kaksi Kalnins olisi kyennyt voittamaan. Tiistaina iltapäivällä nähdään, voittaako Taylor ottelun puhtaasti vai saako Kalnins voitettua edes yhden erän.

Ensimmäisen kierroksen otteluita pelataan vielä tiistaina ja keskiviikkona. Karsinnoissa on yhteensä neljä kierrosta, ja toinen alkaa keskiviikkona. Kaikki tulokset löytyvät esimerkiksi snooker.orgista.


Pelaajat: ,,,,,,,,,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMarco Fu ja kumppanit avaavat MM-karsinnat
Seuraava artikkeliDechawat Poomjaeng jatkoon MM-karsinnoissa