McGill yllätti Murphyn, O’Sullivan ja Williams jatkoon

Anthony McGill
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-kisat olivat vasta pari päivää vanhat kun molemmat viime vuoden finalistit olivat jo poissa pelistä. Skotlannin Anthony McGill varmisti tämän pudottamalla loistavalla esityksellä Shaun Murphyn lukemin 10-8. Ronnie O’Sullivan joutui kohtuullisen tiukoille hyvän ottelun pelanneen David Gilbertin kanssa, kun taas Mark Williams voitti Graeme Dottin vakuuttavasti 10-4. 

Viime vuonna MM-finaalin Stuart Binghamille hävinnyt Murphy aloitti ottelun toisen jakson komeasti 105 pisteen sarjalla, mutta sen sijaan että Macigian olisi karannut omille teilleen, McGill voitti kuusi seuraavista kahdeksasta erästä keräten kasaan satasen ja viisi yli 50 pisteen sarjaa matkallaan komeaan voittoon.

Viime vuonna puolivälierissä juuri Murphylle hävinnyt Smiling Assasin oli tyytyväisellä tuulella ottelun jälkeen: ”Kaipa minä voisin tämän turnauksen voittaakin, minulla on keppi kädessäni ja olen yhä mukana pelissä. En tullut tänne voittamaan mestaruutta, teen parhaani ja katson mihin se riittää.”

Alan McManus osoittautui vahvemmaksi kahden skotin taistelussa, voittaen Stephen Maguiren 10-7. Maguire nousi kolmen erän takaa-ajoasemasta vielä lukemiin 7-6 58 ja 97 pisteen sarjojen avustuksella, mutta McManus sai viimeisellä tauolla pelinsä kasaan ja voitti kolme viimeisestä neljästä erästä keräten kasaan 65 ja 77 pisteen sarjat.

”Tämä oli hyvä voitto minulle. Menetin itseluottamukseni hetkeksi mutta tauko tuli oikeaan aikaan, ja löysin onneksi pelini”, McManus arvioi voittoaan. Maguire taas joutui ihmettelemään jo neljättä peräkkäistä avauskierroksen tappiota MM-kisoissa. ”En tuntenut mitään, on noloa ettei pysty innostumaan maailmanmestaruuskisojen ottelusta.”

”The Class of 92” iskussa

Viisinkertainen maailmanmestari O’Sullivan pelasi etenkin avausjaksossa hyvää snookeria, mutta International Championshipin finalisti Gilbert roikkui ihailtavasti Rocketin kannassa aivan loppuun asti. Yhden centuryn ja kuusi yli 50 pisteen sarjaa tehnyt O’Sullivan johti avausjakson jälkeen 6-3 ja venytti johtonsa lukemiin 8-4 ennen kuin Gilbert nousi loistopelillä vielä kahden erän päähän.

Hieman tökkivästä breikinrakentelusta huolimatta O’Sullivan vei kuitenkin seuraavan erän, ja Gilbertin kavennus jäi vain lukemien kaunisteluksi kun Rocket viimeisteli voittonsa kliinisesti 77 pisteen sarjalla. Ronnieta eivät ottelun jälkeen lehdistötilaisuus tai BBC:n haastattelut kiinnostaneet, joten turnauksen ensimmäinen pienoiskohu syntyi O’Sullivanin ansoista perinteisessä aikataulussa jo avausottelun puitteissa. Gilbert oli ottelun jälkeen tyytyväinen esitykseensä. ”Tuo oli varmaankin parasta snookeria jota tulen koskaan pelaamaan ottelussa jonka häviän, opin tästä kokemuksesta paljon”, tamworthilainen totesi.

Williams ratkaisi voittonsa Dottista lähestulkoon jo avausjakson aikana. Dott voitti avauserän 58 pisteen sarjalla, mutta sen jälkeen kaksinkertainen maailmanmestari dominoi jaksoa nakuttamalla pöytään kuusi yli 50 pisteen sarjaa. 7-2 taukojohto kasvoi nopeasti 55 ja 102 pisteen breikeillä lukemiksi 9-2, ja jatkopaikka varmistui kolme erää myöhemmin Dottin vielä venytettyä ottelun viimeisen tauon toiselle puolelle. Williams oli ottelun jälkeen tyytyväinen otteisiinsa mutta juroa tyyliään ylläpitäen ei innostunut puhumaan vielä mahdollisuuksistaan kolmanteen maailmanmestaruuteen.

Williamsin ja O’Sullivanin lisäksi kolmas vuonna 1992 ammattiuransa aloittanut legenda John Higgins oli myöskin huippuiskussa tehden kolme centurya ottaessaan 7-2 johdon Ryan Daysta. Robbie Williams johtaa takkuisen avausjakson jälkeen Ricky Waldenia 5-4, ja Sam Baird johtaa myöskin sijoitettua vastustajaansa Michael Whitea samoin lukemin, joskin paljon laadukkaamman session jälkeen.

MM-kisojen otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSteve Davis lopettaa komean uransa
Seuraava artikkeliBaird tiputti Whiten, Selby kesti Milkinsin rynnäkön