Mehta, Jones, Donaldson ja Lyu vakuuttavia Australian karsinnoissa

Scott Donaldson
Scott Donaldson

Australian Openin kolmannen karsintakierroksen pelit alkoivat tasokkaasti. Etenkin Aditya Mehta, Jamie Jones, Scott Donaldson sekä Lyu Haotian pelasivat erittäin vakuuttavasti.

Mehta voitti Cao Yupengin 5-2. Ottelu alkoi kahdella satasella, joista Mehta teki ensimmäiseen freimiin 108 ja Cao toiseen 139. Kummassakaan freimissä ei muita pisteitä jaettu. Mehta voitti kaksi seuraavaa freimiä tehtyään molempiin 51 pisteen sarjat ja tauon jälkeen siirtyi vain yhden erän päähän otteluvoitosta 87 pisteen sarjalla. Cao kavensi lukemia tehtyään 70 pisteen sarjan, mutta Mehta voitti ottelun 93 pisteen breakilla. Jokaiseen erään tehtiin siis vähintään 50 pisteen sarja. Mehta oli yksinkertaisesti parempi, vaikka Caokin pelasi erinomaista peliä. Näillä otteilla molemmat olisivat ansainneet paikan Australiaan.

Donaldson jatkoi loistavia esityksiään voittamalla Robbie Williamsin 5-0. Williams ei ollut huono, Donaldson vain pelasi huippupeliä. Jos jotain moitittavaa pitää Williamsista sanoa, hän olisi ehkä voinut antaa pari paikkaa vähemmän Donaldsonille. 5-0-voitossaan Donaldson teki 121, 69, 55 ja 53 pisteen sarjat. Hän on ansaitusti jatkossa. Williamsin nykyvireestä ei oikein päässyt selville nopeassa, alle kahden tunnin ottelussa.

Lyu Haotian voitti Li Hangin 5-3. Tauolle mentäessä Lyu johti 3-1 tehtyään 77 ja 53 pisteen sarjat. Li kuitenkin kavensi 61:n breakilla. Hän voitti myös kuudennen freimin tehtyään siihen 55 ja 62 pisteen sarjat tasoittaen tilanteeksi 3-3. Lyu siirtyi 4-3-johtoon tehtyään seitsemänteen freimiin 53:n ja 64:n sarjat. Hän voitti ottelun kahdeksannessa freimissä, joka oli ottelun takkuisin. Molemmat – etenkin Li – saivat paikkoja, mutta kumpikaan ei juurikaan pystynyt hyödyntämään niitä.

Jones kohtasi John Astleyn, joka pelasi kohtalaista peliä. Se ei kuitenkaan riittänyt: Jones voitti ottelun 5-3. Hän teki viisi 50 pisteen sarjaa (77, 70, 62, 61, 56) eli yhden jokaiseen voittamaansa erään. Sarjojen teko sujui siis loistavasti. Toisaalta Jones antoi Astleylle aika paljon paikkoja. Se olisi voinut kostautua, mikäli Astley olisi pelannut paremmin kuin kelvollisesti. Turvapelipuolella Jonesilla onkin parannettavaa.

Muissa otteluissa Jack Lisowski tiputti James Cahillin jatkosta voittamalla tämän 5-2. Cahill ei – samoin kuin edellisessä ottelussaan – saanut suuria sarjoja aikaan. Tällä kertaa se kostautui, sillä Lisowski käytti paikkansa hyvin. Hän johti ottelua jo 3-0 tehtyään parhaimmillaan 66 pisteen sarjan, mutta Cahill kavensi tilanteeksi 3-2. Lisowski voitti seuraavat kaksi freimiä tehtyään niihin 72 ja 61 pisteen sarjat. Viimeisellä kierroksella Lisowski kohtaa David Gilbertin.

Oliver Brown jatkoi voittokulkuaan Gary Wilsonia vastaan. Amatööri Brown on voittanut tällä kaudella jo neljä ottelua – tappioita ei ole kertynyt yhtään. Wilsonia vastaan Brown teki kauden ensimmäisen satasensa. Seitsemännen freimin sarjalle tuli mittaa 102. Sitä ennen Brown oli ottelussa tehnyt jo 57 ja 55 pisteen sarjat. Wilson ei pelannut parhaalla tasollaan. Hänen paras sarjansa oli 58, mutta sarjat jäivät usein erittäin lyhyiksi, vaikka ottelun loppua kohden hän paransikin. Brown antoi kyllä Wilsonille paikkoja, mutta omista paikoistaan hän teki tulosta paremmin kuin Wilson. Se ratkaisi ottelun: Brown voitti sen 5-3.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset