Amatööripelaaja varmuudella Crucibleen – MM-karsinnat huipentuvat keskiviikkona

Ronnie O'Sullivan Ali Carterin Ali Carter MM-karsinnat | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Tiistai ja keskiviikko ovat pöydällä esiintyville 32 pelaajalle taatusti kauden hermojaraastavimmat, kun paikka snookerin pyhättöön, Crucible-teatteriin on enää yhden otteluvoiton päässä. Kaikki 16 paikkaa MM-turnaukseen ratkeavat lopullisesti keskiviikkona, kun kolmannen karsintakierroksen tiistaina alkavat ottelut pelataan loppuun. Jo nyt on varmaa, että ainakin yhdessä mielessä tämän vuoden MM-karsinnat ovat historialliset: joko James Cahillista tai tämän vastustajasta Michael Judgesta tulee ensimmäinen Cruciblessa pelannut amatööripelaaja. 

23-vuotias Cahill on esiintynyt muutenkin vahvasti läpi kauden pelaamissaan turnauksissa, voittaen muun muassa UK Championshipin avauskierroksella silloisen maailmanlistan kärkipelaaja Mark Selbyn. Sheffieldissä Cahill selvisi ensin niukkaakin niukemmin Andrew Higginsonin kammokiristä katkaisuerässä, ja otti toisella kierroksella loistavan voiton kokeneesta Michael Holtista lukemin 10-7.

Judgen reitti viimeiselle karsintakierrokselle on vieläkin dramaattisempi, irlantilainen sai nimittäin kuulla MM-karsintapaikastaan vasta pari päivää ennen karsintojen alkua Zhang Jiankangin vetäydyttyä kaaviosta. Lisäksi molemmat Judgen voitot, Peter Linesia ja Xiao Guodongia vastaan ovat tulleet katkaisuerissä. Viimeksi vuonna 2011 ammattilaisena pelannut Judge on esiintynyt Cruciblessa aiemminkin, mutta Cahillille MM-paikka olisi ensimmäinen.

Mainos:

Kiinalaiset juniorit rynnistävät joukolla 

Vaikka Xiao Judgelle hävisikin, niin muutoin kiinalaiset voivat olla todella tyytyväisiä tähänastiseen karsintarupeamaansa: viimeisellä karsintakierroksella nähdään yhteensä yhdeksän kiinalaista. Etenkin nuorempi polvi on ollut vahvassa iskussa, sillä alle 25-vuotiasta kiinalaisista MM-paikasta taistelevat yhä Zhou Yuelong, Yan Bingtao, Zhao Xintong Lyu Haotian sekä Luo Honhao. 

Kokeneista Crucible-jyristä niin Ali Carter kuin Graeme Dottkin ovat edenneet kolmannelle kierrokselle minimaalisella stressitasolla. Carter kohtaa pahassa alamäessä olevan Michael Whiten tiputtaneen John Astleyn, ja Dott saa vastaansa Pohjoismaiden lippua korkealla pitävän Norjan Kurt Maflinin. MM-kisoissa perinteisesti parastaan esittävä Matthew Stevens saa vastaansa kovan haasteen Tian Pengfein muodossa – Tian tiputti toisella kierroksella korkeimmalla rankingilla karsinnoissa pelanneen Ryan Dayn murskalukemin 10-3.

Kahden viimeisen karsintapäivän snookerdraamaa pääsee tutusti seuraamaan keskiviikosta alkaen Eurosport Playerin välityksellä, ja ilmaiseksi Unibet-TV:n live stream -palvelusta. Ratkaisevien päivien tapahtumia voi seurata myös World Snookerin Youtube-kanavan välityksellä.

Kolmannen kierroksen otteluparit, aikataulut ja tulokset löydät kokonaisuudessaan TÄMÄN LINKIN TAKAA. 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMM-karsintojen avauskierros päättyi yllätyksellisesti
Seuraava artikkeliMark Williams ja Martin Gould kohtaavat snookerin MM-kisojen avausottelussa