MM-karsintojen avauskierros päättyi yllätyksellisesti

Ken Doherty | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Jos MM-karsintojen ensimmäisinä päivinä yllätykset olivat harvassa, viimeisenä päivänä nähtiin muutama yllättäväkin tulos. Suuressa osassa otteluista suosikit etenivät jatkoon, mutta aivan jokaisessa ottelussa niin ei käynyt.

Rankingissa sadan parhaan ulkopuolella oleva John Astley yllätti yhden kauden kehittyneimmistä pelaajista, Yuan Sijunin, 10-8. Kiinalaisnuorukainen lähti otteluun ylivoimaisena suosikkina, mutta hän joutui taipumaan. Ottelu eteni alusta loppuun melko tasaisesti. Astleyn tasoitettua kahdella peräkkäisellä erävoitolla tilanteeksi 7-7 hän voitti pitkän ja nihkeän 15:nnen erän ja siirtyi 92 pisteen sarjalla 9-7-johtoon. Yuan tuli vielä seuraavassa erässä suurelta takamatkalta väreillä ohi, mutta kiri jäi yhden freimin pituiseksi ja Astley vei seuraavassa erässä voiton.

Amatöörinä pelaava 19-vuotias Pang Junxu puolestaan yllätti Yuan Sijunin tavoin vahvaa ja uransa selvästi parasta kautta pelanneen Stuart Carringtonin 10-6 vastoin monien odotuksia. Mekin veikkasimme, ettei nuori lupaus pelaisi näin suuressa turnauksessa parhaimmillaan, mutta vielä mitä! Ottelu käytännössä ratkesi tilanteen ollessa 8-6. Pang Junxu voitti tärkeän erän vasta viimeisellä mustalla. Seuraavaan erään hän tekikin 75 pisteen sarjan ja eteni jatkoon. Ottelu ei ollut kaikista kovatasoisin. Pang Junxu voitti useita pitkiä ja nihkeitä eriä, mikä on vaikuttavaa hänen kokemattomuutensa huomioiden. Ennen MM-turnausta hän oli osallistunut ainoastaan aikoinaan useisiin pieniin Asian Tourin osakilpailuihin sekä pari viikkoa sitten villillä kortilla China Openiin.

Mainos:

Sekä Scott Donaldson että Ken Doherty joutuivat varsin koville avauskierroksen otteluissaan. Donaldson voitti Craig Steadmanin 10-8 ja Doherty Andy Leen myös 10-8. Lee pelasi todennäköisesti kauden parhaan ottelunsa. Johtaessaan 8-6 hän sai erinomaisen paikan erävoittoon, mutta Doherty vei tärkeän freimin viimeisellä mustalla ja kavensi lukemia. Vielä Dohertyn noustua 9-8-johtolukemiin katkaisufreimiin eteneminen oli lähellä, mutta Doherty voitti erän ja ottelun uusintamustalla.

Xu Si vastasi todennäköisesti koko kierroksen parhaasta esityksestä. Hän voitti Sean O’Sullivanin 10-2 todennäköisesti ammattilaisuransa parhaassa ottelussa. Hän onnistui ensimmäisenä pelaajana näissä karsinnoissa tekemään peräti kymmenen yli 50 pisteen sarjaa. Uskomattoman tehokkaasti sarjoja tehnyt kiinalainen on kuitenkin tippumassa Main Tourilta, ellei hän voita vielä useita otteluita. 21-vuotiaan kiinalaisen potentiaali on tiedossa, mutta sitä on ammattilaiskiertueella nähty vain harvoin. Hän eteni viime kaudella heti ammattilaisuransa alkuvaiheissa Indian Openin välieriin, mutta mitään muuta merkittävää hän ei olekaan vielä ammattilaisena saavuttanut.

Mark King voitti Igor Figueiredon 10-4. Molemmat voittivat muutaman erän suurilla sarjoilla, mutta turvapeli ratkaisi ottelun. Peräti seitsemän erää ratkaistiin väreillä, ja niistä King voitti kuusi. Muista karsijoiden kärkinimistä Ryan Day voitti Oliver Linesin 10-6 ja Graeme Dott Hamza Akbarin 10-2.

Michael White pelasi yhden vaisun kautensa parhaista otteluista. Hän voitti Andy Hicksin 10-4 vahvan esityksen päätteeksi. White on vaikeassa osassa kaaviota, mutta Yuan Sijunin tappio parantaa hänen mahdollisuuksiaan jatkoon. Myös Elliot Slessor pelasi kenties kauden parastaan, mutta hän hävisi siitä huolimatta Ben Woollastonille 10-7. Slessor teki runsaasti suuria sarjoja, mutta suurin osa tasaisista eristä kääntyi vastustajalle.

Karsintojen otteluohjelma

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliYllätykset harvassa MM-karsinnoissa
Seuraava artikkeliAmatööripelaaja varmuudella Crucibleen – MM-karsinnat huipentuvat keskiviikkona