MM-kisojen toinen kierros alkaa torstaina – jatkaako Perry siitä mihin jäi?

Joe Perry

Snookerin MM-kisojen avauskierros pelataan päätökseensä torstain aikana, ja samalla aloitellaan jo toisen kierroksen ensimmäisiä otteluita. Pelaajien vähetessä ottelut vastavuoroisesti pitenevät, ja 16 pelaajan kierroksella jatkopaikkaan vaaditaan jo 13 erävoittoa. Ensimmäisenä niitä pääsevät jahtaamaan hallitsevan mestarin Mark Selbyn päihittänyt Joe Perry sekä Mark Allen, ja illalla ottelunsa aloittavat Lyu Haotian ja Barry Hawkins. 

Perry räväytti heti turnauksen avauspäivänä yllätystentäyteisen avauskierroksen ehkä kovimman shokin, päihittämällä kaksi edellistä maailmanmestaruutta napanneen Selbyn selkein 10-4 -lukemin. Viileän rauhallisesti läpi ottelun esiintynyt Gentleman saa seuraavaksi vastaansa toisen kovan haasteen Masters-voittaja Allenin muodossa.

Allen vaikutti myös olevan vahvassa vireessä voittaessaan debytantti Liam Highfieldin 10-5, ja pohjois-irlantilainen toivoo saavansa kaudelle pitkästä aikaa positiivisen päätöksen Cruciblessa: viimeksi hänet nähtiin MM-turnauksessa toista kierrosta pidemmällä vuonna 2011.

Mainos:

Perryn etenemistä tätä vaihetta pidemmälle saa etsiä vielä kauempaa, vuodelta 2008 jolloin hän pelasi itsensä aina välieriin saakka. Englantilaisen kausi ei ole ollut kummoinen, mutta avauskierros näytti Perryä parhaimmillaan: iskussa ollessaan mies rakentaa sarjoja vaivattoman näköisesti omalla soljuvalla rytmillään.

Kaksikon väliset head-to-head -tilastot ovat äärimmäisen tasaiset: Championship Leaguen tynkäpelit huomiotta jättettäessä kaksikon välillä on nähty kahdeksan kohtaamista, joista kumpikin on voittanut neljä. Molemmille pelureille paikka puolivälieriin olisi iso harppaus, joten kaikki viittaa todella tasaiseen vääntöön kahden kovan kilpailijan välillä. Coolbetin kerroinasettelussa yli 22.5 freimiä voi pelata kertoimella 2.15.

Avauskierroksella horjunut Hawkins kohtaa kiinalaisdebytantin

Jos arvio täytyisi tehdä pelkästään herrojen edellisten otteluiden perusteella, olisi Lyu Haotianin ja Barry Hawkinsin toisen kierroksen ottelussa vain yksi suosikki. 20-vuotias kiinalainen vakuutti debyytissään voittaessaan Marco Fun selkeästi 10-5, ja tehden matkalla kahden komean centuryn päälle vielä viisi yli 50 pisteen sarjaa.

Vaikka yli 50-pisteisiä kertyi Hawkinsillekin lopulta kuusi kappaletta, niistä korkein oli vain 79 pisteen breikki, ja näiden väliin mahtui hurja määrä tukkoista snookeria. Stuart Carrington kaatui lopulta uuvutustaistelun jälkeen 10-7, mutta The Hawk tietää, ettei tuollaisilla esityksillä tässä turnauksessa pitkälle pötkitä.

Toki kyseessä on sen verran kokenut kilpailija, että Barry tietää myös sen, että ero kahden perättäisen ottelun suoritustasossa voi olla kuin yöllä ja päivällä. Lisäksi Hawkins voi repiä itseluottamusta hurjasta Crucible-rekordistaan viime vuosilta: vuodesta 2013 eteenpäin englantilaiselle on kertynyt MM-turnauksesta finaalipaikka, kolme välierää ja yksi puolivälierä.

Vanhoilla meriiteillä ei torstaina alkavassa ottelussa tietenkään voita yhtäkään erää, ja Lyulla ei ottelussa ole yhtikäs mitään hävittävää. Kiinalaisen suhteen nyt ollaan jo aivan uudella maaperällä, ja jos Lyu onnistuu kääntämään tämän voimavarakseen ja jatkamaan avauskierrokselta tutulla tahdilla, saattaa Hawkins joutua yllättävänkin tiukoille. Esimerkiksi Lyu 3.5 erän tasoituksella on Coolbetilla lyötävissä kertoimella 2.00.

Koko MM-turnauksen otteluohjelman ja tulokset löydät TÄSTÄ.  Otteluita Cruciblesta pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta sekä Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMilkins päihitti Robertsonin – Williams ja Higgins loistoesityksillä jatkoon
Seuraava artikkeliTrump selvisi hurjasta trilleristä – ”Luulin tuhlanneeni mahdollisuuteni”