MM-välierät ratkeavat lauantaina – molemmissa ottelupareissa hurjaa vääntöä!

MM-välierät Ronnie O'Sullivan

Snookerin maailmanmestaruuskilpailut alkavat lähetä huipennustaan Sheffieldin Crucible Theatressa. Lauantaille luvassa on melkoinen annos kovimman luokan snookerdraamaa, kun molemmat MM-välierät näkevät huipennuksensa. Semifinaalien kahden ensimmäisen päivän aikana ollaan nähty kivenkovaa taistelua molemmissa ottelupareissa, ja ratkaisevaan päivään lähdetään huippujännittävistä asetelmista: John Higgins johtaa Kyren Wilsonia 13-11, ja Barry Hawkins on Mark Williamsia edellä lukemin 9-7.

Wilson teki perjantaina debyyttinsä Cruciblen legendaarisessa yhden pöydän asetelmassa, ja ottelun avausfreimeissä 26-vuotias englantilaispeluri oli selvästi vasta totuttelemassa ainutlaatuiseen ympäristöön. Kolmeen ensimmäiseen erään Wilson teki vain 37 pistettä Higginsin karatessa kolmen yli 50 pisteen sarjan avulla nopeasti johtoon.

Rikkonainen neljäs erä kääntyi kuitenkin jo hetken aikaa paniikkinappulan tarpeessa olleelle Wilsonille, ja tämän jälkeen ottelun dynamiikka olikin muuttunut täysin. Tauon jälkeen perättäisiin eriin 61, 52 ja 140 pisteen sarjat takonut Warrior sai lopulta jopa harmitella Higginsin 5-3 -johtoa tauolle lähdettäessä.

Mainos:

Kaksi seuraavaa jaksoa ovat olleet hurjaa repimistä ja raastamista, jossa Wilson on tehnyt isommat sarjat, mutta raudanluja taktikko ja lukuisia pitkiä MM-otteluja pelannut Higgins on suojellut johtoaan järkähtämättömästi.

Etenkin perjantai-illan kolmannessa jaksossa nähtiin hurjan tasokasta snookeria, ja vuorotellen näytti siltä, että skotlantilainen pääsee lopullisesti karkuun, tai että Wilson nousee viimeinkin rinnalle. Lopulta taiston tauottua oltiin kuitenkin yhä samoissa asetelmissa, kuin perjantai-aamuna: Higgins on yhä kahden erän karkumatkalla, mutta kaikki on vielä täysin auki viimeiseen jaksoon lähdettäessä.

Mitä tahansa sitten lauantaina tapahtuukin, voi Wilson olla äärimmäisen ylpeä esityksestään. Ensimmäistä MM-välieräänsä pelaava nouseva tähti on vaikean alun jälkeen kestänyt kaiken, mitä yksi kaikkien aikojen snookerlegendoista on häntä kohti heittänyt, ja roikkuu kahden raastavan päivän jälkeen yhä nelinkertaisen maailmanmestarin kannoilla.

Jatkuva takaa-ajo on henkisesti raskasta, ja Wilsonin olisikin tärkeää saada vahva alku päätösjaksoon, muuten Higginsin kokemus pitkistä otteluista saattaa käydä ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Wilsonin nousuun uskoville on Coolbetin kerroinasettelussa tarjolla komea kerroin 4.75.

Hawkins niukasta johdosta ratkaisevaan päivään

Barry Hawkinsin viime vuosien MM-kisatilastot ovat hurjaa luettavaa: 39-vuotias englantilainen pelaa nyt viidettä MM-välieräänsä kuuden vuoden sisällä, ja on voittanut tänä aikana enemmän otteluita Cruciblessa kuin kukaan muu. Saldo välierissä on kuitenkin synkempi, sillä neljästä aiemmasta semifinaalista vain yksi on päättynyt Hawkinsin voittoon, ja mukaan mahtuu todellisia ryöpytyksiäkin.

Minkäänlaisia traumoja ei näistä tappiosta ole englantilaiselle kuitenkaan jäänyt, sen hän on todistanut jo tämän vuotisen välieränsä kahdessa ensimmäisessä jaksossa. Hawkins johtaa huipputasokkaassa ottelussa ensimmäistä välieräänsä vuoden 2011 jälkeen pelaavaa Mark Williamsia ansaitusti 9-7.

Toisen jakson viimeinen erä oli huipputärkeä, ja Williams nipisti sen 62 pisteen sarjan avittamana, pitäen lukemat tasaisina lauantain kahteen jäljellä olevaan jaksoon lähdettäessä. Hawkinsin tässä turnauksessa esittämä tasaisuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että walesilaisen täytyy pelata lauantaina loistavaa snookeria ohittaakseen muutamaa vuotta nuoremman vastustajansa.

Huomenna alkavaan MM-finaaliin pääsemiseen tarvitaan 17 erävoittoa. Koko MM-turnauksen otteluohjelman ja tulokset löydät TÄSTÄ.  Otteluita Cruciblesta pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta sekä Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliPuolivälierissä huikea jännitysnäytelmä – Higgins katkaisufreimin kautta jatkoon!
Seuraava artikkeliVideo: Mark Williams tarjoili maagisen pussituksen MM-kisojen välierissä