Murphy ja Bingham taistelevat maailmanmestaruudesta

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

Viidentoista päivän snookermaratonin jälkeen kaksi miestä on jäljellä. Shaun Murphy ja Stuart Bingham aloittavat sunnuntaina kaksipäiväisen taistelun snookermaailman suurimmasta palkinnosta. Murphy voitti välierässään Barry Hawkinsin 17-9, kun taas Binghamin hermo piti yhdessä kaikkien aikojen MM-välieristä Judd Trumpia vastaan. 

Siinä missä Murphy ratkaisi finaalipaikkansa käytännössä jo kahdessa ensimmäisessä jaksossa, Bingham joutui kestämään kolme päivää Trumpin raivokasta rynnistystä. The Ace in the Pack moukaroi Binghamin johtoasemaa tasaisen raivokkaasti, mutta silti 38-vuotias maailmanlistan kymmenes löysi itsensä erän päästä uran ensimmäisestä finaalipaikasta 16-14 johtoasemassa.

Trumpilta löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde, kun kaksi uskomattoman kylmäveristä centurya toivat 25-vuotiaan tasoihin. Moni odotti ensimmäistä kertaa yhden pöydän tilanteessa Cruciblessa pelanneen Binghamin murtuvan, mutta Ballrun pelasi kaikin puolin erinomaisen katkaisufreimin, pitäen hermonsa kasassa ja varmistaen lopulta finaalipaikkansa ovelalla kyydillä.

Mainos:

Ottelun jälkeen rajun tunnemyrskyn vallassa kyynelehtinyt Bingham on ansainnut finaalipaikkansa; edellisellä kahdella kierroksella vuonna 2000 Crucible-debyyttinsä tehnyt essexiläinen on voittanut turnauksen kaksi suurinta suosikkia. Uransa tärkeimmissä otteluissa Bingham on osoittanut äärimmäistä rauhallisuutta saadessaan mahdollisuutensa ratkaisuhetkillä, ja nyt kokeneella englantilaisella ei ole mitään hävittävää.

Vastassa on kuitenkin mahdollisesti vielä astetta kovempi haaste. Murphy on esittänyt kahden viikon ajan erinomaista snookeria, pussitellen vaikeita pitkiä palloja käsittämättömän vaivattomasti ja selvittäen tiensä finaaliin ilman minkäänlaisia ongelmia. Täydellä itseluottamuksella pelatessaan The Magician on äärimmäisen vaikea voitettava, ja nyt miehen itseluottamus on korkeammalla kuin koskaan.

Ultrahyökkäävää peliä pelaavan vuoden 2005 maailmanmestarin tehokkuus elää ja kuolee pitkien pussituksien mukana. Jos pitkä peli alkaa syystä tai toisesta tökkiä, Bingham saa mahdollisuuksia, ja tässä vireessä hänen voi luottaa ne myös käyttävän.

Murphy pääsee otteluun paljon tuoreempana, kun taas Bingham on jo selvittänyt kaksi henkisesti äärimmäisen kuluttavaa ottelua. Binghamin vireystila onkin yksi ottelun avainkysymyksistä; jos molemmat pelaajat ovat täysissä voimissaan, luvassa saattaa olla mahtava huipennus hienolle MM-turnaukselle. Neljässä osassa pelattavan finaalin avausjakso alkaa sunnuntai-iltapäivänä kello 16.00.


Edellinen artikkeliFinaalin pelivihjeet: Satasia luvassa
Seuraava artikkeliJBS tyhjensi mitalipöydän ikäluokkien SM-kisoissa