Murphy niukasti edellä MM-finaalissa

Shaun Murphy & Stuart Bingham | FinnSnooker.com
Shaun Murphy & Stuart Bingham | FinnSnooker.com

Shaun Murphy johtaa Stuart Binghamia 9-8 snookerin MM-finaalissa kovatasoisen ja viihdyttävän avauspäivän jälkeen. Murphy näytti jo pariinkin otteeseen olevan karkaamassa Ballrunilta, mutta loistava loppusessio nosti Binghamin takaisin The Magicianin kantaan. 

Monet kyseenalaistivat Binghamin energiatasot eilisen välierätrillerin jäljiltä, ja Murphy aloittikin ottelun terävämmin viemällä avauserän 68 pisteen sarjalla. Toinen erä oli Binghamin ryöstettävissä, mutta essexiläinen missasi pinkin, ja Murphy pussitti sen tuplaten johtonsa. Myös seuraava erä meni vuoden 2005 maailmanmestarille, ennen kuin Bingham avasi freimitilinsä ottelun ensimmäisellä sadan breikillä.

Pienen tauon jälkeen Bingham kavensi tilanteeksi jo 3-2, ennen kuin Murphy korjasi kurssinsa komealla 90 pisteen sarjalla. Seuraavissa kahdessa erässä tammikuisen Masters-voittajan äärimmäisen agressiiviset hyökkäykset eivät kuitenkaan maksaneet itseään takaisin, ja Bingham puristi itsensä avausjakson jälkeen tasalukemiin 4-4.

Bingham näytti toisen jakson alussa olevan matkalla johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa, mutta ohi lyöty punainen päätti sarjan 57 pisteeseen, ja Murphy puhdisti pöydän 74 pisteen breikillä. Tämä näytti antavan viisinkertaiselle rankingturnausvoittajalle puhtia, ja seuraaviin eriin Murphy kokosikin kaksi upeaa centurya. Kun myös minisession viimeinen erä meni harlowilaiselle, alkoi tilanne näyttää huolestuttavalta Binghamin leirissä.

Tauon jälkeen areenalla asteli kuitenkin jälleen kerran sisuuntunut Ballrun; 76, 123 ja 89 pisteen sarjat nostivat Shanghai Masters-voittajan takaisin erän päähän. Murphy varmisti taukojohtonsa 76:n breikillä, mutta Bingham onnistui voittamaan rikkonaisemman päätösfreimin pysyäkseen aivan vastustajansa kantapäillä. Finaali jatkuu siis huippujännittävistä asetelmista huomenna kello 16.00.

MM-kisojen tulokset ja otteluohjelma

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliJBS tyhjensi mitalipöydän ikäluokkien SM-kisoissa
Seuraava artikkeliStuart Binghamista uusi maailmanmestari