Murphy nousi voittoon, Robertson hävisi Copelle

Kyren Wilson Shaun Murphy | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Shanghai Mastersin yllätykset jatkuivat keskiviikkona, jolloin pelattiin viimeiset ensimmäisen kierroksen ottelut. Kuudesta sijoitetusta pelaajasta vain kolme eteni jatkoon.

Keskiviikkona oli tarkoitus pelata kahdeksan ottelua, mutta Ricky Waldenin tiedettiin jo hyvissä ajoin vetäytyneen turnauksesta hänen perheeseensä syntyneen pojan johdosta. Päivän aikana tuli tieto myös Mark Selbyn vetäytymisestä hänen appensa kuoleman vuoksi. Siispä David Grace pääsee ensimmäistä kertaa urallaan 16 parhaan joukkoon.

Aamun toisessa televisioidussa ottelussa nähtiin heti yllätys, kun Jamie Cope voitti Neil Robertsonin 5-4. Kaiken maailman vaivoista kärsineen Copen rankingsijoitus oli valahtanut jo sadan parhaan huonommalle puolelle, mutta nyt hän näyttää saaneen pelinsä sujumaan. Voitto oli 30-vuotiaalle jo yhdestoista tällä kaudella. Robertsonin voittotili on puolestaan vielä avaamatta. Cope voitti ensimmäiset kolme erää tehtyään muun muassa 61 pisteen sarjan. 4-0-johtokin oli 57 pisteen breakin myötä lähellä, mutta Robertson kavensi viimeisellä mustalla taukotilanteeksi 3-1. Tauon jälkeen hän voitti kolme erää peräkkäin tehtyään muun muassa 65 pisteen sarjan ja vaikutti menevän kohti voittoa. Näissä kolmessa erässä Cope sai yhteensä yhden pisteen. Sen jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin päälaelleen. Cope voitti nihkeän kahdeksannen erän, jonka aikana Robertson sai vain 13 pistettä, ja 56 pisteen sarja riitti tuomaan hänelle myös katkaisufreimin voiton. Australialaisvastustaja ei saanut viimeisessä freimissä yhtään pistettä, joten ottelu päättyi Copen 5-4-voittoon.

Mark Williams kukisti aamun toisessa TV-ottelussa Tom Fordin selkeästi 5-1. 128, 108 ja 59 pisteen sarjat tehnyt walesilainen hallitsi ottelua mielin määrin eikä vain yhden yli 15 pisteen sarjan tehnyt Ford tarjonnut hänelle kummoista vastusta. Aamun kolmannessa ottelussa Mark Allen voitti Luca Brecelin 5-3 kovatasoisessa kamppailussa. Allen johti 3-0 101, 79 ja 64 pisteen sarjoilla, Brecel tasoitti tilanteeksi 3-3 tehtyään turnauksen toistaiseksi suurimman, 140 pisteen, sarjan, mutta Allen vei nihkeähköt viimeiset kaksi erää.

Kyren Wilson yllätti iltapäivän ottelussaan Joe Perryn 5-2-lukemin. Taukotilanne oli 2-2, mutta sen jälkeen Wilson voitti kaikki erät ja eteni 16 parhaan joukkoon. Viimeinen erä ratkesi vasta aivan viimeisillä palloilla. Ottelu oli varsin tasokas, vaikka suuret sarja jäivätkin vähiin (Wilson 55, 56, Perry 66).

Shaun Murphy onnistui nousemaan 5-4-voittoon Peter Ebdonia vastaan. Ensimmäiset kolme erää menivät muun muassa 134 ja 60 pisteen sarjat tehneelle Ebdonille, joka oli lähellä 4-0-johtoa tehtyään 55 pisteen sarjan. Murphy kuitenkin kavensi viimeisellä mustalla taukotilanteeksi 3-1. Tauon jälkeen Ebdon puolestaan voitti erän viimeisellä mustalla ja otti tukevan 4-1-johdon, mutta Murphy nousi 74 ja 67 pisteen sarjoilla tasoihin ja voitti katkaisufreimin 81 pisteen breakilla.

Murphyn seuraava vastustaja on Mark Davis, joka voiti Michael Whiten 5-1. Sijalla 17 rankingissa majaileva White voitti yhden erän, mutta sai muissa freimeissä yhteensä vain 27 pistettä. Davis puolestaan teki 126, 73 ja 61 pisteen sarjat ja esiintyi edukseen.

Toinen kierros pelataan kokonaisuudessaan torstaina.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliFu ja Maguire pihalle Shanghaissa
Seuraava artikkeliKilpailu: Veikkaa Shanghai Mastersin voittaja ja voita pikeepaita!