Neil Robertson kaatoi mielettömässä finaalitrillerissä Judd Trumpin

Ronnie O'Sullivan China Championshipissä Neil Robertson
Kuva: Monique Limbos

Neil Robertson nappasi voiton Champion of Champions -turnauksesta, kun australialainen kaatoi finaalissa Judd Trumpin numeroin 10-9.

Neil  Robertson sai finaaliin loistavan startin, sillä mies vei neljästä ensimmäisestä freimistä nimiinsä kolme. Trump heräsi tästä kylmästä suihkusta jäätävällä tavalla, koska hallitseva maailmanmestari löi tauluun breikit 121, 127 ja 119, mikä tarkoitti 4-3-johtoasemaa.

Ensimmäinen sessio päättyi kuitenkin Robertsonin 5-4-johtoon, kun australialainen 96 ja 111 pisteen breikit vieden molemmat erät nimiinsä

Finaali tarjosi hurjaa draamaa – Neil Robertson esitti huiman nousun

Trump tuli tauolta räväkästi sisään ja karkasi 7-6-johtoon. Tämän jälkeen snookerin ystävät pääsivät nauttimaan sellaisesta jännitysnäytelmästä, joka hakee vertaistaan. Molemmat nappasivat yhdet erät nimiinsä, joten Trump oli edelleen suosikki mestariksi 8-7-johtoasemassa.

Tämän jälkeen Robertson tehtaili taululle 135 pisteen breikin nousten 8-8-tasapeliin. Näin ollen kamppailu muuttui paras 3:stä -näytelmäksi. 17. freimi näytti nousevan äärimmäisen ratkaisevaan rooliin, sillä Trump oli jo snookerin perässä. Englantilainen kuitenkin onnistui nousemaan takamatkalta rinnalle ja ohi, mikä nosti Trumpin yhden erän päähän turnausvoitosta.

Trump näyttikin painelevan vastustamattomasti voittoon, kun 18. eräkin oli miehen hyväksi jo pistein 69-6. Tässä vaiheessakin Robertson oli jo yhden snookerin perässä ja Trump pääsi vielä kokeilemaan punaisen pussittamisesta keskipussiin. Trump kuitenkin missasi punaisen ja tarjoili Robertsonille pienen oljenkorren voittoon.

Australialainen ei olisi voinut juurikaan paremmin mahdollisuutta hyödyntää, kun hän nousi snookerin takaa tasoihin vieden 18. erän ratkaisun uusintamustalle. Robertson oli lopulta vahvempi tuossa taistossa ja näin ollen huikea finaali sai arvoisensa päätöksen katkaisufreimin muodossa.

Robertson sai sellaisen buustin nousustaan, että katkaisufreimistä tuli täysin yksipuolinen näytös, sillä Robertson takoi taululle 135 pisteen breikin ja nappasi turnausvoiton nimiinsä.

Tämä Trumpin missaus maksoi turnausvoiton

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliEnnakko: Nappaako Judd Trump toisen peräkkäisen turnausvoiton?
Seuraava artikkeliNorthern Ireland Open 2019 – kuka on ykkönen tämän viikon turnauksessa?