O’Sullivan aloitti vahvasti Lontoossa – Ding koulutti Lisowskia

Stuart Bingham Ronnie O'Sullivan UK Championship
Kuva: Monique Limbos

Seitsenkertainen Masters-voittaja Ronnie O’Sullivan aloitti tämänvuotisen urakkansa Lontoon Alexandra Palacessa menestyksekkäästi voittamalla Stuart Binghamin selkein lukemin 6-2. Myös iltaottelussa nähtiin maanantaina yksipuolinen näytös, kun Ding Junhui tylytti Masters-debytantti Jack Lisowskia 6-1. 

Etenkin Mark Allenin sunnuntaisen yllätystippumisen jälkeen O’Sullivan pääsi lähtemään turnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina, mutta alku oli viisinkertaiselle maailmanmestarille Binghamia vastaan hiukan takkuinen. Bingham hallitsi ottelun avauserää, ja myös seuraava oli horjuvaa tekemistä molemmilta, vaikka O’Sullivan 59 pisteen sarjan voittamaansa erään tekikin.

Binghamin hukatessa kaksin käsin etsikkoaikaansa, alkoivat The Rocketin moottorit hyrrätä. Seuraaviin kolmeen erään syntyneet 96, 134 ja 111 pisteen sarjat repäisivät pelaajien välille ratkaisevan eron, ja kaksi yli sadan pisteen sarjaa hilasivat O’Sullivanin samalla jo 12 centuryn päähän historiallisesta tuhannen satasen rajapyykistä.

5-1-tappioasemasta Bingham viritteli hetken aikaa orastavaa kiriä, mutta lopulta kahdeksas erä ja ottelu saivat dramaattisen lopun, kun O’Sullivan kiri rinnalle 66 pisteen sarjalla ja varmisti jatkopaikkansa pussittamalla hienon taktisen väännön jälkeen uusintamustan.

”Tulisin oloni melko hyväksi paikoitellen, ja toisaalta missasin joitakin palloja”, puolivälierässään Walesin Ryan Dayn kohtaava O’Sullivan analysoi esitystään World Snookerin mukaan. ”Stuart ei pelannut kovin hyvin. Se oli yksi niistä otteluissa jossa vain täytyy tehdä voitavansa päästäkseen yli maaliviivan.”

Vapautunut Ding löytämässä virettään

Iltaottelussa loppulukemat olivat äärimmäisen selkeät, mutta matka niihin oli harvinaisen vaiherikas. Ensimmäistä kertaa Alexandra Palacessa esiintyneellä Lisowskilla oli kaikissa neljässä ensimmäisessä erässä lukuisia paikkoja ratkaista erävoitto, mutta joka kerta ratkaisevat pallot pussitti lopulta Ding.

Erityisesti kolmas erä, jossa pelaajat väänsivät reilun vartin viimeisellä pinkillä, ja neljäs erä jota Lisowski johti jo ratkaisevan tuntuisesti, kirpaisivat varmasti nuorukaista. Tauon jälkeen ottelu tuntui jo ratkenneelta, ja 27-vuotiaan vasurin osalta ainoaksi lohduksi jäin 60-pisteinen sarja, jolla englantilainen vältti nollille jäämisen viimeisellä hetkellä.

Lisowski on pelannut tällä kaudella uransa selkeästi parasta snookeria, mutta huippulahjakkuudella on yhä paljon opittavaa henkisellä puolella: tason romahdus uudessa tilanteessa ei ollut ensimmäinen kerta uralla. Viime kevään MM-kisojen toisella kierroksella John Higgins löylytti Lisowskia 13-1, finaalidebytti Riikassa päättyi kesällä Neil Robertsonin 5-2-voittoon, ja UK Championshipissa oli O’Sullivanin vuoro nöyryyttää 27-vuotiasta lukemin 6-1.

Lisowskin ilmiselvä hermostuneisuus korosti entisestään uransa alkupuolella myös henkisesti ailahtelevana tunnetun Dingin rentoa ja vapautunutta habitusta. Kiinalainen supertähti vaikutti olevan lähempänä majesteettista parastaan, ja myönsi Eurosportin studiossa harjoitelleensa joulutauon aikana aiempaa tehokkaammin. Ding kohtaa puolivälierässään toisen nuoren huippulahjakkuuden, Allenin pudottaneen Luca Brecelin. 

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMasters alkoi yllätyksellä – loistava Brecel pudotti puolustavan mestarin
Seuraava artikkeliRobertson vahvalla lopulla voittoon Williamsista – Hawkins kaatoi Murphyn