O’Sullivan, Ding ja Higgins MM-turnauksen puolivälieriin

John Higgins | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Lauantaina saatiin kolme uutta nimeä MM-turnauksen puolivälieriin jo aiemmin paikkansa varmistaneen Kyren Wilsonin seuraksi. Ronnie O’Sullivan voitti Shaun Murphyn varsin selvin lukemin, Ding Junhui Liang Wenbon katkaisufreimissä ja John Higgins erinomaisessa ottelussa Mark Allenin.

O’Sullivan-Murphy-ottelun tilanne oli kahden jakson jälkeen 10-6, joten viisinkertainen maailmanmestari pääsi viimeiseen jaksoon turvallisen tuntuisesta tilanteesta. Hän ei antanut Murphyn kiriä vaan teki 111, 67, 55 ja 52 pisteen sarjat ja voitti kolme neljästä pelatusta erästä. Ottelu päättyi siis 13-7. Yhteenä 11 yli 50 pisteen sarjaa tehnyt englantilainen eteni jo 18:tta kertaa urallaan MM-turnauksen puolivälieriin. 17:stä aiemmasta puolivälierästään hän on voittanut 11.

O’Sullivanin seuraava vastustaja on Ding Junhui, joka kukisti Liang Wenbon 13-12 turnauksen toisessa katkaisufreimiin menneessä ottelussa. Kahden jakson jälkeen Ding oli johtanut 9-7, mutta kolme peräkkäistä freimivoittoa kolmannen jakson alussa veivät Liangin johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa. Lyhyelle tauolle mentiin kuitenkin 10-10-lukemissa Dingin voitettua 20:nnen erän.

Mainos:

Tauon jälkeen Liang siirtyi jälleen johtoon, mutta Dingin 80 pisteen sarja (epäonnistunut maksimiyritys) toi hänet tasoihin. Liangin voitettua 23:nnen erän hän pääsi seuraavassa yrittämään otteluvoittoa, mutta Dingin tyylikäs 132 pisteen sarja vei ottelun katkaisufreimiin. Viimeisessä erässä pallot levisivät nopeasti ympäri pöytää, ja Liangin epäonnistuttua saamastaan paikasta Ding teki 70 pisteen sarjan, joka ratkaisi puolivälieräpaikan kohtalon. 30-vuotias kiinalainen etenee kolmantena kautena peräkkäin MM-puolivälieriin, ja vastaan asettuu O’Sullivan, yksi turnauksen suurimmista suosikeista.

Mark Allen johti John Higginsiä 5-3 avausjakson jälkeen pelattuaan erinomaisesti, mutta sen jälkeen osat kääntyivät. Ei Allenkaan huonosti pelannut, mutta Higgins pelasi kaksi erinomaista jaksoa ja eten jatkoon lukemin 13-9. Heti toisen jakson alussa skotti voitti neljä erää peräkkäin ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Allen kavensi satasella tilanteeksi 7-6, mutta Higgins ryösti seuraavan erän viimeisellä mustalla ja siirtyi jälleen kahden erän johtoon. Molemmat voittivat toisen jakson kahdesta viimeisestä erästä, joten nelinkertainen maailmanmestari pääsi viimeiseen jaksoon 9-7-johtolukemista.

Illalla pelattu kolmas jakso tarjosi jälleen huipputason snookeria. Allen kavensi jakson alussa tilanteeksi 9-8, mutta Higgins ryösti seuraavan erän mustalla. 19:nteen erään syntynyt satanen vei Higginsin jo 11-8-johtoon, mutta Allen voitti vartin taukoa edeltäneen erän ja pysyi vielä mukana taistelussa. Tauon jälkeen hän ei kuitenkaan saanut enää pistettäkään, vaan Higgins voitti kaksi viimeistä erää ja eteni MM-turnauksen puolivälieriin toisena peräkkäisenä kautena. Koko uransa aikana hän on päässyt näin pitkälle 13 kertaa.

Allenin ja Higginsin ottelu oli kovatasoinen alusta loppuun saakka. Yhteensä ottelussa tehtiin peräti 18 yli 50 pisteen sarjaa, joista kuusi oli satasia. Monta muuta pelaajaa vastaan Allen olisi mennyt jatkoon, mutta Higginsiä hänkään ei kyennyt kaatamaan. Jos nelinkertainen maailmanmestari pelaa jatkossa yhtä hyvin, häntä on vaikea pysäyttää.

Lauantaina pelattiin myös ensimmäiset jaksot kahdesta toisen kierroksen ottelusta. Stephen Maguire johtaa avausjakson jälkeen Rory McLeodia 6-2. Maguire voitti ensimmäiset viisi erää, mutta McLeod ei antanut periksi vaan pääsi vielä iskuetäisyydelle. Hänellä on kuitenkin täysi päivätyö edessään, jos hän haluaa vielä nousta voittoon.

Mark Selby puolestaan johtaa Xiao Guodongia samoin 6-2-lukemin. Selby aloitti ottelun vahvasti ja pääsi tauolle 3-1-johtoasemasta. Vartin hengähdystauon jälkeen hän siirtyi jo 5-1-johtoon, mutta Xiao kavensi lukemia ja sai paikan voittaa jakson viimeinenkin erä, mutta hallitseva maailmanmestari ratkaisi sen edukseen väreillä. Selby pääseekin jatkamaan ottelua sunnuntaina 6-2-lukemista, ja on selvä, että 28-vuotiaan kiinalaisen on parannettava, jos hän mielii kukistaa kaksinkertaisen maailmanmestarin.

MM-turnauksen otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMM-turnaus jatkuu: poimintoja toiselta kierrokselta
Seuraava artikkeliMaguire murskalukemin jatkoon, Robertson ja Fu tasoissa