O’Sullivan 18 erän voittoputkessa Higginsin kimppuun

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com

Home Nations -sarjan päätöskilpailu Welsh Open on edennyt jo puolivälierävaiheeseensa Walesin Cardiffissa. Suurelle osalle tähtipelaajista turnaus sai yllättävän pikaisen päätöksen, mutta snookertaivaan johtotähti jatkaa yhä täysin ylivoimaista marssiaan läpi jälleen yhden turnauskaavion. Ronnie O’Sullivan ei ole hävinnyt Cardiffissa vielä erääkään kolmessa pelaamassaan ottelussa, mutta perjantaina haaste kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuu legendaarinen kilpakumppani John Higgins. 

Torstaina David Gracen ja Mike Dunnin nollille jättänyt O’Sullivan paukutti päivän aikana jokaiseen pelaamaansa erään vähintään yli 60 pisteen sarjan, ja teki yhteensä kolme centurya. Viime viikonlopun World Grand Prix -finaalista alkanut voitettujen freimien putki on venynyt jo lähes ennätyksellisiin mittoihin.

”Asiat menevät aivan hyvin, minun täytyy vain keskittyä seuraavaan otteluuni”, O’Sullivan kertoi World Snookerille. ”John on yksi kaikkien aikojen parhaista, ja minun täytyy nostaa tasoani hieman. Odotan ottelua innolla, puolivälieristä eteenpäin ollaan turnauksen bisnespäädyssä.”

Mainos:

Higgins selvitti O’Sullivanin tavoin torstain ottelunsa ilman erätappioita, voittaen sekä Sam Craigien että Nigel Bondin. Skotin Bondia vastaan rakentama 144 pisteen lyöntivuoro on tähän mennessä turnauksen suurin. ”Tuntuu kuin kokisin déjà vun, olemme pelanneet Ronnien kanssa niin monta ottelua tällä kaudella”, Higgins totesi.

Kaksikko on kohdannut kauden aikana viisi kertaa; O’Sullivan oli parempi neljässä ensimmäisessä väännössä, mutta joulukuussa Scottish Openissa Higgins käänsi asemat päälaelleen 5-0 -voitolla. ”Ronnie on fantastisessa vireessä tällä hetkellä, hän on kaikkien muiden yläpuolella. Jos pääsen lähelle hänen tasoaan, minulla on mahdollisuus”, Higgins totesi.

Kiinan vähän aikaa sitten 18-vuotta täyttänyt Yan Bingtao jatkoi vaikuttavien tulosten suoltamista päihittämällä kotiyleisön suosikin Matthew Stevensin 4-2. Kiinalainen superlupaus kohtaa puolivälierissä Barry Hawkinsin, joka selvitti tiensä vasta kauden ensimmäiseen rankingpuolivälieräänsä voittamalla Martin Gouldin lukemin 4-2.

Muissa kahdessa puolivälierässä nähdään todelliset yllättäjien kohtaamiset, kun Ian Burns ja Noppon Saengkham, sekä Gary Wilson ja Yu Delu taistelevat arvokkaista paikoista rankingturnauksen välierään. Turnauksen ratkaisuhetket saat ruudullesi Eurosportin kanavilta sekä ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos 


Edellinen artikkeliWelsh Openissa hullu keskiviikko – Robertson löi ottelussa yhden pallon ohi, hävisi silti!
Seuraava artikkeliHiggins löylytti O’Sullivania – Saengkham ensimmäiseen välieräänsä