O’Sullivan ja Trump selvisivät katkaisuerissä – Higgins pihalle UK:sta

maksimibreikit Scottish Open UK Championship International Championship Mark Williams Welsh Open Northern Ireland Open European Masters Snooker Jimmy White English Open Neil Robertson Ronnie O'Sullivanin masters snooker live stream Ronnie O'Sullivan Champion of Champions
Kuva: Monique Limbos

Lähes kaikki snookermaailman kärkipelurit ovat joutuneet heti kahden ensimmäisen kierroksen aikana todella tiukoille Yorkin Barbicanissa pelattavassa UK Championshipissa. Sekä Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui että Judd Trump joutuivat selvittämään tiensä jatkoon katkaisuerän kautta. John Higgins ei sen sijaan ollut omassa kontraerässään yhtä onnekas, vaan konkari Alan McManus nappasi komean 6-5-voiton. 

Higgins johti toisen kierroksen ottelua parhaimmillaan 5-3, mutta 47-vuotias McManus käytti lopulta hyväkseen nelinkertaisen maailmanmestarin lukuisat lipsahdukset ja viimeisteli voittonsa ottelun suurimmalla, 87-pisteisellä sarjalla.

McManusille kolmannen kierroksen paikka on vasta kauden toinen, mutta pidetyn skottikonkarin sijasta suurin huomio kiinnittyi kuitenkin Higginsin alakulon jatkumiseen: lajilegenda kertoi ottelun jälkeen jopa harkitsevansa uransa päättämistä kauden loputtua.

Mainos:

”Kun katsoo Neil Robertsonin kaltaisten pelaajien breikkitykitystä viereisellä pöydällä, ja minä pystyn juuri ja juuri kolmekymppisiin… olin surkea”, Higgins puheli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. ”Tunnen oikeasti, että aikani lajin parissa alkaa käydä vähiin. Ajattelen huolella asioita kauden loputtua, koska en aio pakottaa itseäni jatkamaan, jos tämä tuntuu tältä.”

O’Sullivan kiri komeasti

Higgins liittyi tappionsa myötä ensimmäisellä kierroksella tippuneiden Shaun Murphyn, Mark Selbyn ja Ryan Dayn joukkoon, mutta pudonneiden tähtien lista oli hilkulla pidentyä vielä enemmänkin.

Harva arvasi ennakkoon, että Ronnie O’Sullivan joutuisi 49-vuotiasta Ken Dohertyä vastaan tiukoille, mutta niin vain historiallista seitsemättä UK-voittoa metsästävä Rocket löysi itsensä 4-1-takaa-ajoasemasta loistavan rennolla asenteella otteluun lähtenyttä irlantilaiskonkaria vastaan.

Vuoden 1997 maailmanmestari teki ottelun viiteen ensimmäiseen erään jokaiseen yli 50 pisteen sarjan, ja näytti olevan jo jättiyllätyksen kynnyksellä, ennen kuin O’Sullivan sai viimeinkin moottorinsa rullaamaan. Katkaisuerässä molemmat pelurit tuhlasivat yhden tilaisuuden, ennen kuin viisinkertainen maailmanmestari lopulta pussitti jatkopaikkaan riittävät pallot.

”Ken pelasi äärimmäisen hyvin ensimmäiset viisi erää, se oli todella sulavaa tekemistä”, O’Sullivan kehui nykyään paljon aikaa myös BBC:n selostuskopissa viettävää vastustajaansa. ”Olin alussa hermostunut ja jopa tärisin, ja kun niin käy tällä tasolla, vastustaja vaistoaa hetkensä tulleen.”

Trump näytti kypsyytensä 

Illalla oli sitten Trumpin vuoro joutua jännittämään, kun kulttihahmo Dominic Dale laittoi tuoreen Northern Ireland Open -mestarin todella tiukoille. 2-0-takaa-ajoasemasta Trump repi itsensä 5-3-johtoon, mutta hävisi seuraavan erän. Kymmenennessä erässä Trumpin Triple Crown -turnauksissa vuosien varrella saamat haavat näyttivät repeävän auki uudelleen, kun 28-vuotias missasi kaksi ottelupallomustaa, jonka jälkeen Dale vei ottelun katkaisuerään.

Trumpissa viime viikkoina havaittavissa ollut kypsyys näkyi kuitenkin komealla tavalla katkaisuerässä, sillä Juddernaut päätti ottelun upeaan 112 pisteen sarjaan. ”Olen todella tyytyväinen lopetukseeni”, Trump totesi World Snookerille. ”Olisin voinut murtua missattuani mustan ja heitettyäni erän hukkaan. Yritin ottaa inspiraatiota Ronnien comebackista, koska näin miten paljon se merkitsi hänelle.”

Myös Kiinan ykköspeluri Ding Junhui oli lähellä joutua kotimatkalle, mutta Matt Selt tuhlaili paikkoja kahdessa viimeisessä erässä, ja Ding vei jatkopaikan myös luvuin 6-5. Belgian Luca Brecel pelasi myös täydet erät voittaessaan Liam Highfieldin. Belgialainen teki otteluun yhteensä kolme yli sadan pisteen sarjaa.

Mei Xiwenin 6-1 voittanut Jack Lisowski kohtaa kolmannella kierroksella Luo Honghaon 6-2 päihittäneen Marco Fun, ottelussa jolla on valtava merkitys taistelussa alkuvuoden Masters-paikoista. Muista kärkipelureista helpolla selvisivät Rory Mcleodin 6-2 voittanut Mark Allen, samoin lukemin Mike Dunnin kaatanut Kyren Wilson, 6-0-voitot tauluun takoneet Barry Hawkins ja Mark Williams, sekä komealla suorituksella Thepchaiya Un-Noohin 6-3 voittanut Neil Robertson. 

UK Championship -turnauksen televisionnista vastaa Suomessa tutusti Eurosport, ja lisäksi otteluita pääsee seuraamaan ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Turnauksen otteluohjelmaan ja aikatauluun pääset tutustumaan TÄSTÄ ja ennakkotekstimme turnaukseen löydät TÄSTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan-Zhou Yuelong – snooker live stream
Seuraava artikkeliYu De Lu ja Cao Yupeng pitkiin pelikieltoihin