Masters huipentuu unelmafinaaliin – O’Sullivan ja Trump jälleen vastakkain

Ronnie O'Sullivan & Judd Trump | FinnSnooker

Snookerkauden kolmesta Triple Crown -turnauksesta toinen, Lontoon Alexandra Palacessa pelattava Masters saa sunnuntaina sen huipennuksen, jota monet turnaukselle jo sen alkaessa toivoivat. Jo yhdeksättä kertaa urallaan Ronnie O’Sullivan ja Judd Trump kohtaavat turnausfinaalissa, ja panokset ovat katossa. O’Sullivanilla on haussa ennätystä venyttävä kahdeksas Masters-voitto, Trumpilla taas uran ensimmäinen.

O’Sullivan eteni finaaliin voittamalla lauantaina viihdyttävässä välierässä hyvän ystävänsä Ding Junhuin lukemin 6-3, ottelussa jossa molemmat pelaajat osoittivat taituruuttaan kaikilla pelin osa-alueilla. Lauantain päiväottelun ehdoton kohokohta oli Dingin hurja maksimibreikkiyritys, joka tyrehtyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vasta vihreällä pallolla.

Trump sen sijaan taisteli läpi Neil Robertsonin väkivahvan haasteen lopulta lukemin 6-4 huippujännittävässä lauantai-illan trillerissä. Ennen tätä vuotta kaikki kolme Masters-välieräänsä hävinnyt 29-vuotias piti kiitettävällä tavalla hermonsa kasassa läpi ottelun, ja ansaitsi finaalipaikkansa.

Mainos:

Edessä on siis loppuottelu, josta on lupa odottaa jälleen yhtä viihdyttävää vääntöä tämän kaksikon alati laajenevaan historiankirjaan. Edellisen kerran Trump ja O’Sullivan olivat napit vastakkain Northern Ireland Openin finaalissa, jossa Juddernaut vei voiton lukemin 9-7. Yleisesti ottaenkin Trumpin keskinäinen tilasto O’Sullivania vastaan on harvinaisen vahva: 43-vuotias maestro johtaa keskinäisiä kohtaamisia niukkaakin niukemmin otteluvoitoin 12-11.

Arvoturnauksen loppuottelussa O’Sullivan ja Trump ovat kohdanneet kerran aikaisemmin, ja tuosta vuoden 2014 UK-finaalista muodostuikin melkoinen näytös. Tuolloin O’Sullivan ei voinut kuin ihailla Trumpin kiriessä maagisesti 9-4-tappioasemasta tasoihin, ennen kuin The Rocket lopulta varmisti voiton viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Kun näistä kahdesta puhutaan, huomio kiinnittyy tietenkin ensimmäisenä pussituskykyyn ja breikinrakenteluun, mutta etenkin nykyään Trumpin kypsyttyä pelaajana molemmat ovat äärimmäisen vahvoja myös snookerin taktisella puolella, ja sen merkitys tulee olemaan vähintään yhtä iso kuin pussitusosaamisen.

Vaikka hurja breikkitykitys on toki varteenotettava vaihtoehto, on huomioitavaa myös se, että molemmat pelurit osaavat voittaa myös muita reittejä; kumpikaan ei tehnyt voittamiinsa välieriin yhtäkään yli sadan pisteen sarjaa. O’Sullivan on hävinnyt koko kauden aikana vain kaksi ottelua, mutta kun toinen niistä tuli juuri Trumpia vastaan, ei kukaan voi pitää The Rocketin mestaruutta etukäteen ratkenneena.

200 000 punnan pääpalkinto ja Paul Hunter Trophy jaetaan illalla maksimissaan 19 pelatun erän jälkeen. Avaussessio alkaa kello 15:00 Suomen aikaa, ja huipennus nähdään perinteisesti kello 21:00 alkaen.

Turnauksen loppuottelua pääset tutusti seuraamaan Eurosportin kanavoilta sekä Unibet-TV:n välityksellä; ilmaisen live streamin otteluun löydät TÄMÄN LINKIN TAKAA. Finaalin iltajakso näytetään myös ilmaisessa TV-verkossa, kun TV Kutonen televisioi turnauksen ratkaisuhetket.

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Ottelut:
Edellinen artikkeliThe Masters -finaali: O’Sullivan-Trump ilmaiseksi – snooker live stream
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan tappiolla finaalia 7-1 – nouseeko mestari vielä?