O’Sullivan jatkoi voittokulkuaan Dayn kustannuksella – Ding voitti trillerin

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Ronnie O’Sullivan jatkoi keskiviikkona väkivahvaa suorittamistaan voittamalla Masters-puolivälierässään Walesin Ryan Dayta vastaan ottelun kolme viimeistä erää matkallaan 6-3-voittoon. O’Sullivan kohtaa välierissä lauantaina Ding Junhuin, joka kellisti huippudramaattisten vaiheiden jälkeen Belgian Luca Brecelin niukasti 6-5. 

Käsittämätöntä kautta pelaava O’Sullivan vaikutti olevan huippuiskussa heti ottelun avauserässä, johon syntyi 68 pisteen sarja, mutta kahdessa seuraavassa helppoja virheitä syntyi yllättävänkin paljon, ja Day karkasi johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa O’Sullivanin 72-pisteisen pötkön myötä.

Viidenteen erään nähtiin The Rocketin uran 989. century, mutta Day vastasi vakuuttavasti 77 pisteen sarjalla. Heikko avauslyönti antoi O’Sullivanille seuraavan erän alkuun paikan, jota tämä ei jättänyt käyttämättä, ja 43-vuotias englantilainen johti jälleen.

Kahdeksas erä tarjoili ottelun ratkaisevimmat hetket: Day johti freimiä tuntuvasti, mutta pari negatiivista lyöntivalintaa osoittautuivat lopulta kohtalokkaiksi, kun safetyvirhe tarjosi O’Sullivanille paikan vastaiskuun, ja viisinkertainen maailmanmestari kiitti ja kumarsi 78 pisteen puhdistuksen muodossa.

Viimeiseen erään syntynyt upea 92:n breikki riitti mukavasti otteluvoiton varmistamiseen, ja O’Sullivan pääsi valmistautumaan lauantain välieräänsä. ”Kahdeksannen erän ryöstäminen oli iso käännekohta”, 43-vuotias maestro totesi World Snookerin mukaan. ”Yhdessä vaiheessa istuin penkissäni ja ajattelin, että jos Ryan voittaa minut, hän voi voittaa koko turnauksen. Hän on hyvä tyyppi ja hyvä pelaaja.”

”Ero voittamisen ja häviämisen välillä on nykyään pienen pieni. En ole juurikaan muita parempi, ja suurin osa otteluista on hyvin pienestä kiinni. Lopulta vain päivän kunto ratkaisee.”

Ding toipui karmeasta virheestä 

Iltaottelussa Ding ja Brecel tarjoilivat melkoisen näytelmän. Pelityyleillään herkullisen kontrastin luonut kaksikko eteni vuorotahdilla, niin että Brecel siirtyi viisi kertaa johtoon, ja joka kerta kiinalainen supertähti nousi heti perään rinnalle. Siinä missä Brecelin menestys perustuu huolimattomat päällevedot korvaavaan käsittämättömään pussitustaitoon, on Dingin vahvuus maagisen hienovarainen kosketus ja virheetön breikinrakentelu.

Yhdeksännessä erässä nähtiin todella harvinainen tilanne, kun Ding hävisi erän kolmen missin säännön johdosta: 31-vuotias näki parikin punaista suoraan, mutta pelasi sen sijaan vallin kautta osumaa punaiseen, joka olisi jättänyt Brecelin vaille pussitusmahdollisuutta. Kaksi ensimmäistä yritystä jäivät vain millejä vajaaksi maalista, joten kiinalainen otti riskin ja pelasi samaa lyöntiä kolmannenkin kerran, mutta jäi tälläkin kertaa vajaaksi, ja näin erä merkittiin suoraan Brecelille.

Karmea sattumus ei kuitenkaan suistanut kiinalaista raiteiltaan, vaan tämä tasoitti lukemat jättämällä Brecelin seuraavassa erässä nollille. Katkaisuerän alkuun belgialainen sai parikin loistavaa paikkaa, mutta lopulta hävyttömän helppo pussitusvirhe osoittautui kohtalokkaaksi, kun Ding teki tarvittavat pisteet 65 pisteen sarjan myötä.

”Luotan kykyyni pelata hyvin katkaisuerissä. Olen voittanut niistä suurimman osan viimeisen parin vuoden aikana. Nyt pääsen viimeinkin pelaamaan Ronnieta vastaan, se oli lähellä jo Shanghaissa ja UK Championshipissa, ja nyt odotan innolla mahdollisuutta haastaa hänet isossa turnauksessa”, hyväntuulinen Ding totesi World Snookerille. 

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMark Selby-Judd Trump näkyy ilmaiseksi – tässä snooker live stream!
Seuraava artikkeliVideo: Mastersissa uskomaton hetki – Ding hävisi erän todella harvinaisella tavalla!