O’Sullivan jätti Zhoun nollille – Williamsilla yhä mahdollisuus rankingkärkeen

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Ronnie O’Sullivan jatkoi etenemistä kohti mahdollista seitsemättä UK Championship -mestaruuttaan maanantaina voittamalla kolmannen kierroksen ottelussaan Kiinan nuoren Zhou Yuelongin. Sunnuntaina Ken Dohertyä vastaan täydet freimit urakoinut englantilainen selvisi tällä kertaa huomattavasti helpommalla, sillä loppulukemat merkattiin Rocketin hyväksi 6-0. Hallitseva maailmanmestari Mark Williams eteni myös jatkoon voittamalla Thaimaan Noppon Saengkhamin. 

20-vuotias Zhou on noussut maailmanrankingissa mukavasti jo sijalle 32, mutta O’Sullivania vastaan välimatka aivan lajin huipulle oli selvästi esillä. Nuorukainen oli peura ajovaloissa ottelun alusta alkaen, ja O’Sullivan rankaisi Zhouta tämän virheistä armottomasti, vaikka ei viidestä yli 60-pisteisestä sarjasta huolimatta yhtään centurya onnistunutkaan tekemään.

”Säälin vastustajaani, koska on vaikea olla areenalla, kun asiat eivät vain suju”, O’Sullivan totesi World Snookerin mukaan. ”Zhou haluaa näyttää snookermaailmalle, mihin hän pystyy, sillä tiedän, että hän pystyy mahtaviin asioihin. Tein muutamia virheitä mutta hän ei rankaissut minua, väistin tänään luodin.”

Mainos:

Jos on ennätyksellistä seitsemättä mestaruutta ja 19. Triple Crown -voittoa hakevalla O’Sullivanilla Yorkissa paljon panosta, samaa voi sanoa Mark Williamsista. 43-vuotias nousisi maailmanlistan kärkipaikalle, jos hän onnistuisi nostelemaan pokaalia viikon päätteeksi.

Thaimaan Saengkhamia vastaan Williams oli paikoitellen erinomaisessa iskussa, vaikka loppupuolella ottelua virheitä walesilaisen peliin hiipikin. ”Pelasin hyvin, vireeni paranee ja tunsin oloni mukavaksi”, Williams kertoi. ”Lyön vieläkin joitakin helppoja palloja ohi sieltä ja täältä, mutta sitä lukuunottamatta pelini kulkee parempaan päin.”

Kyren Wilson eteni ensimmäistä kertaa urallaan UK Championshipissa 16 parhaan joukkoon voittamalla kiinalaisnuorukaisen Yan Bingtaon selkeästi 6-2. Alati parantava Wilson kuuluu jo jokaisessa pelaamassaan turnauksessa ennakkosuosikkien joukkoon, kun taas Yanin kehitys vaikuttaa ensimmäistä kertaa tämän uralla pysähtyneen.

Päivän suurin yllätys oli rankingin sijalta 112 löytyvän Lu Ningin eteneminen neljännesvälieriin 6-4-voitolla Luca Brecelistä. Umpisurkean alkukauden jälkeen Lu eteni neljännelle kierrokselle Northern Ireland Openissa, ja on nyt pystynyt jo samaan UK Championshipissakin. Brecelin alakulo sen sijaan vain jatkuu ja jatkuu: belgialainen lahjakkuus ei ole pelannut tällä kaudella vielä yhdenkään turnauksen puolivälierissä.

Stephen Maguire voitti parin onnekkaan pussituksen myötä Ali Carterin 6-3, ja Joe Perry päätti hienon turnauksen pelanneen Joe O’Connorin pelit lukemin 6-2. Tom Ford jätti jalkoihinsa edellisessä ottelussaan John Higginsin voittaneen Alan McManusin, ja Martin O’Donnel jatkoi upeaa kauttaan voittamalla Tian Pengfein 6-4.

UK Championship -turnauksen televisionnista vastaa Suomessa tutusti Eurosport, ja lisäksi otteluita pääsee seuraamaan ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Turnauksen otteluohjelmaan, televisiointiin, tuloksiin ja aikatauluun pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Kuva: Monique Limbos 


Edellinen artikkeliYu De Lu ja Cao Yupeng pitkiin pelikieltoihin
Seuraava artikkeliSnooker live stream: Ronnie O’Sullivan-Jack Lisowski