O’Sullivan kiri ohi Maguiren – Carter teki saman Dottille

Stuart Bingham Ronnie O'Sullivan UK Championship
Kuva: Monique Limbos

Jos snookerin MM-kisojen avauspäivä oli sijoitetuille pelaajille äärimmäisen synkkä, niin toista päivää voidaankin pitää top 16:n jäsenten vastaiskuna. Niin Ronnie O’Sullivan kuin Ali Carterkin käänsivät avausjakson jälkeiset 6-3 -tappioasemat hienoiksi voitoiksi. O’Sullivan voitti seitsemän jakson kahdeksasta erästä vääntäessään 10-7 -voiton Stephen Maguiresta, ja Carter nousi hienoon 10-8 -voittoon Graeme Dottista. 

O’Sullivan näytti heti aamun ensimmäiseen erään, ettei aikonut tyytyä samaan kohtaloon kuin Mark Selby eilen jättämällä Maguiren jakson avauserässä nollille. Seuraavan The Rocket ryösti 49 pisteen takamatkalta, ja jakson kolmaskin oli englantilaisen heiniä Maguiren missattua pinkin pallon restillä. Skotti nousi vielä johtoon viimeiselle tauolle, mutta O’Sullivan tasoitti lukemat nopeasti viimeisen rutistuksen alkaessa. Ratkaisevaksi saattoi muodostua 15. erä, jonka O’Sullivan ryösti jälleen takamatkalta 53 pisteen puhdistuksella.

Tämän jälkeen Maguire  alkoi jo vaikuttaa lyödyltä, ja O’Sullivan nappasi myös ottelun kaksi viimeistä erää, varmistaen hurjan avauskierrosvoittoputkensa jatkuvan: viisinkertainen maailmanmestari hävisi viimeksi MM-kisojen avausottelunsa vuonna 2003.

Mainos:

”Ensimmäinen jakso oli hävettävää peliä, toivoin että voisin antaa yleisölle heidän rahansa takaisin. Halusin taistella ja ainakin tehdä lukemista kunnioitettavat, ja kun sain kolme erää, meniin kotiin ajatellen että tilanne voisi olla huonompikin” O’Sullivan totesi World Snookerille. 

Jos vielä sunnuntai-aamuna O’Sullivanin koko turnaus oli vaakalaudalla, nyt hän on kenties entistäkin suurempi ennakkosuosikki: pahin kilpakumppani Selby on pelistä pois, ja O’Sullivan osoitti toisessa jaksossa olevansa valmis taistelemaan tiensä vaikeampien hetkienkin läpi.

Toisella kierroksella O’Sullivan kohtaa Ali Carterin, joka nousi O’Sullivanin tavoin tukalasta tilanteesta komeaan voittoon. Pahimmillaan lukemin 6-2 Graeme Dottia perässä ollut Captain voitti avausjakson viimeisen erän, ja jatkoi samalla meiningillä sunnuntain päätösjaksossa, nousten kolmella perättäisellä erävoitolla tasalukemiin.

Tasaisen väännön ratkaisevimmat hetket nähtiin 17. erässä, jossa pitkä ja huipputasokas turvapelitaisto päättyi lopulta Carterin hyväksi, ja tämä rakensi kaksi tärkeää breikkiä, jotka riittivät viemään kaksinkertaisen MM-finalistin maaliviivan yli. Toisella kierroksella Carterilta vaaditaan kuitenkin tälle ennennäkemättömiä urotekoja: Carter on kohdannut O’Sullivanin urallaan 14 kertaa, ja hävinnyt jokaisen näistä otteluista.

20-vuotias Lyu vakuutti debyytissään 

Kiinan 20-vuotias Lyu Haotian ei kuvia kumarrellut ensimmäisessä esiintymisessään Cruciblessa. Luyn avausvastus Marco Fu pelasi toki ensimmäistä kertaa alkuvuoden laserleikkauksensa jälkeen, mutta siitä huolimatta nuoren kiinalaisen suoritus oli hurjan vakuuttava: Lyu rakensi lukemin 10-5 voittamaansa otteluun seitsemän yli 50 pisteen sarjaa, joista pisimmät olivat 122 ja 127 pisteen mittaiset.

Ensimmäistä kertaa Lyu väläytteli potentiaaliaan ammattilaiskiertueella jo 14-vuotiaana selvittämällä tiensä International Championshipin puolivälieriin villinä korttina, mutta nyt voidaan puhua jo todellisesta läpimurrosta snookeria seuraavan väen laajempaan tietoisuuteen.

Neljäntenä miehenä sunnuntaina jatkopaikkansa varmisti Kyren Wilson, joka viimeisteli ongelmitta avausottelunsa Matthew Stevensiä vastaan. 7-2 avausjakson jälkeen johtanut Wilson ei joutunut kauaa sunnuntai-iltana huhkimaan, vaan viimeisteli voittonsa ilman tarvetta minitauolle lukemin 10-3.

Wilson kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta Shaun Murphyn ja Jamie Jonesin välillä, joka on sunnuntain avausjakson jälkeen lukemissa 5-4 Murphyn hyväksi. The Magician johti jaksoa parhaimmillaan jo 4-1, mutta vahva lopetus Jonesilta takaa jännitävän ratkaisujakson maanantaille.

Toisessa sunnuntaina avauksensa nähneessä ottelussa Mark Allen johtaa debytantti Liam Highfieldiä lukemin 6-3. Tämäkin ottelu näkee päätöksensä huomenna maanantaina. Koko MM-turnauksen tulokset ja otteluohjelman löydät TÄSTÄ LINKISTÄ. MM-turnauksen otteluita pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta, sekä ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos