O’Sullivan murskasi Dingin – World Grand Prix päättyi The Rocketin juhliin

O'Sullivan

Ronnie O’Sullivan lisäsi jälleen yhden kohokohdan upeaan kauteensa voittamalla sunnuntai-iltana World Grand Prix -turnauksen loppuottelussa Kiinan Ding Junhuin ylivoimaisin lukemin 10-3. Syyskaudella English Openin, Shanghai Mastersin ja UK Championshipin mestaruuspokaaleita nostellut O’Sullivan ei ole koskaan aiemmin urallaan voittanut yhden kauden aikana neljää rankingturnausta. 

Perjantain välierässä Stephen Maguirea vastaan O’Sullivan vaikutti olevan todellisissa ongelmissa skotin johtaessa ottelua 4-2, mutta viisinkertainen maailmanmestari sai isomman vaihteen silmään juuri oikealla hetkellä, ja karkasi 6-4 -voittoon.

Ding sen sijaan voitti välierässään todellisessa maraton-ottelussa maailmanlistan kärkinimen Mark Selbyn yli neljä tuntia kestäneen väännön jälkeen 6-5.

Mainos:

Sunnuntain finaali alkoi jossain määrin rikkonaisissa merkeissä, mutta 2-2 -tilanteessa O’Sullivan paukutti pöytään kaksi peräkkäistä centurya, ja lauantaina itsensä uuvuttaneen Dingin vastustus alkoi heiketä.

Englantilainen karkasi tauolle kolmen erän johtoasemasta 120 pisteen sarjan saattelemana, ja illalla turnausvoittajasta ei enää ollut epäselvyyttä; O’Sullivan voitti kaikki neljä viimeisen jakson erää, viimeistellen turnausvoittonsa 83 pisteen sarjalla.

World Grand Prix -mestaruus oli O’Sullivanin uran 32. rankingturnausvoitto, ja 42-vuotias englantilainen on enää neljän tittelin päässä Stephen Hendryn ennätyslukemista. Viisinkertainen maailmanmestari on jo nyt tienannut tällä kaudella enemmän palkintorahaa ja tehnyt enemmän centuryita kuin kertaakaan aiemmin urallaan.

”Tämä ei ollut parhaita esityksiäni, vedin Dingin alas omalle tasolleni. Hän menetti keskittymiskykynsä ja minä keräsin tähteet. Pystyn aina rakentamaan breikkejä, sillä huononakin päivänä kiven hallintani on hyvää”, tutun itsekriittinen O’Sullivan totesi World Snookerin mukaan. 

”Olen aina uskonut että pystyn dominoimaan pöydällä, ja että jos saan pelini kulkemaan, turnausvoittoja tulee. On hienoa voittaa yhä, 25 vuotta ensimmäisen tittelini jälkeen, ja toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi.”

100 000 puntaa palkintorahaa voitostaan napannut O’Sullivan matkaa Prestonista suoraan Walesin Cardiffiin, jossa hän kohtaa Welsh Openin avausottelussaan tiistaina Suomen Robin Hullin. Myös Welsh Open on seurattavissa Eurosportin sekä Unibet-TV:n välityksellä!


Edellinen artikkeliVideo: McGill esitti todellisen yksi miljoonasta -lyönnin – ”En ole koskaan nähnyt tällaista aiemmin”
Seuraava artikkeliWelsh Openissa hullu keskiviikko – Robertson löi ottelussa yhden pallon ohi, hävisi silti!