O’Sullivan nipisti voiton Yanista ja kritisoi nykypelaajia – ”En ole varma kestääkö hänen päänsä kovia paikkoja”

Stuart Bingham Ronnie O'Sullivan UK Championship
Kuva: Monique Limbos

Keskiviikkopäivä World Grand Prixissä tarjoili jännitystä koko rahan edestä: päivän aikana pelatuista kahdeksasta ottelusta viidessä pelattiin kaikki seitsemän erää. Lukuisista tasaisista väännöistä suurimman huomion keräsi ennakko-odotusten mukaiseksi tykitykseksi muodostunut Ronnie O’Sullivanin ja Yan Bingtaon kohtaaminen, jonka O’Sullivan vei hermojaraastavan katkaisuerän jälkeen lukemin 4-3. Ottelun päätyttyä englantilainen tarjoili totutun kovasanaista kritiikkiä kanssapelaajiensa hermojen pitävyydestä kovissa paikoissa. 

Tasokkaassa ottelussa molemmat pelaajat tekivät kolme yli 50 pisteen sarjaa, mutta 18-vuotias superlupaus näytti olevan vahvoilla karatessaan upealla 84 pisteen putsilla 3-2 -johtoon, ja saadessaan hyvän paikan myös seuraavassa erässä. Sarja päättyi kuitenkin 49 pisteen kohdalla, ja O’Sullivan rankaisi 75 pisteen tyhjennyksellä. Katkaisuerä oli hermostuneempaa peliä, ja molemmilla pelaajilla oli omat mahdollisuutensa ennen kuin Yanin epäonnistunut pitkä yritys viimeisellä punaisella tarjoili The Rocketille paikan karata otteluvoittoon.

Ottelun jälkeisessä ITV:n haastattelussa O’Sullivan lateli tyylinsä mukaisen suoria sanoja vastapelaajastaan ja muista ammattilaisista. ”Yan on hyvin lahjakas pelaaja, mutta en ole varma kestääkö hänen päänsä kovia paikkoja. Monet pelaajat, joiden pitäisi saavuttaa isoja asioita, eivät pysty siihen koska he murtuvat paineen alla. Sillä, miten hyvä olet, ei ole merkitystä – jos et pärjää painetilanteissa, saatat päästä puolivälieriin, välieriin tai finaaliin, mutta lopulta jäät kiikkiin”, O’Sullivan totesi World Snookerin mukaan.

”Mielestäni kiertueella on vain neljä tai viisi pelaajaa jotka pysyvät kasassa paineen alla. John Higginsillä on se kyky, Stephen Hendryllä oli tätä osaamista mielin määrin, Ding Junhuilla ja Mark Selbyllä on merkkejä siitä, mutta loput alkavat hermoilla kovassa paikassa.”

Ärsyyntyneeltä molemmissa otteluissaan tällä viikolla vaikuttanut O’Sullivan on toki tunnettu näistä purkauksistaan, ja miehen sanoihin on aina hyvä suhtautua tietyllä varauksella. Vielä esimerkiksi viime syksyisen 6-1 -tappionsa jälkeen viisinkertainen maailmanmestari rinnasti tuolloin 17-vuotiaan Yanin nimenomaan Hendryyn ja Higginsiin.

Muistakaan keskiviikon otteluista ei draamaa puuttunut: Selby selvisi heikollakin suorituksella 4-3 -voittajana avausottelustaan Jimmy Robertsonia vastaan, Mark Joyce kiri 3-1 -takamatkalta kontravoittoon Kyren Wilsonista, ja Stuart Bingham otti arvokkaan voiton dominoivassa vireessä viime aikoina olleesta Mark Williamsista. 

Illan muissa toisen kierroksen otteluissa Shootout-voittaja Michael Georgioun upea liito päättyi lopulta Stephen Maguiren käsittelyssä, vaikka kyproslainen itsensä 3-0 -tappioasemasta vielä tasoihin kiskoikin. Xiao Guodong tiputti hieman yllättäen John Higginsin 4-3, ja kohtaa seuraavana O’Sullivanin, kun taas Shaun Murphy kesti Jack Lisowskin esittämän haasteen lukemin 4-2. Turnauksen toinen kierros pelataan loppuun torstain aikana, näitäkin kohtaamisia pääset Eurosportin lisäki seuraamaan ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä!

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliO’Sullivan alle tunnissa voittoon – seuraavana vastassa superlupaus Yan
Seuraava artikkeliO’Sullivan tarjoili täydellisen snookeroppitunnin – viiteen erään neljä centurya!