O’Sullivan oikkuiluista huolimatta puolivälieriin – Allen murskasi Maguiren

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Coral-sarjan toinen osakilpailu, Players Championship, käynnistyi eilen illalla Prestonin Guild Hallissa. Ronnie O’Sullivan avasi turnauksensa 6-4-voitolla Barry Hawkinsista, ja Mark Allen voitti Stephen Maguiren selkeästi 6-2. O’Sullivanin esitys oli kaksijakoinen: alkupuolella ottelua The Rocket esitteli maagista parastaan, mutta turhautui myöhemmin tuomari Terry Camilleriin ja selvisi lopulta voittajana vain nipin napin. 

O’Sullivanin kuntokäyrä on loistavan syksyn jälkeen ollut alkuvuoden ajan alaspäin osoittava, mutta maanantai-iltana kaikki näytti ottelun alkumetreillä olevan jälleen täysin kunnossa. 106-pisteinen avaussarja oli 43-vuotiaan maestron uran 995. century, ja sitä seuranneet 80 ja 51 pistettä sisältäneet sarjat veivät The Rocketin jo 3-0-johtoon.

Ottelun kiistanalaisin hetki nähtiin neljännessä erässä, kun O’Sullivan jäi pussitettuaan pitkän punaisen snookerin jokaiselle väripallolle. Epäonnistuttuaan yrityksessään osua mustaan, O’Sullivan turhautui pahan kerran tuomari Terry Camillerin yrityksiin saada valkoinen pallo takaisin samalle paikalle.

Mainos:

Viisinkertainen maailmanmestari tyrmäsi useampaan kertaan pallojen aseman, ja kieltäytyi lopulta auttamasta Camilleriä vaikeaksi osoittautuneessa tilanteessa. Reilusti yli viisi minuuttia kestäneen operaation aikana vastustaja Hawkinskin oli jo tuomareiden apuna, ja lopulta ottelu pääsi jatkumaan hieman epämukavassa tunnelmassa.

Torikokous näytti vaikuttavan O’Sullivanin keskittymiseen negatiivisesti, ja Hawkins kavensikin lukemiksi 3-1 upealla 104 pisteen sarjalla.

Tauon jälkeen O’Sullivan täräytti vielä komean 74-pisteisen, mutta sen jälkeen etenkin The Rocketin taso laski kuin lehmän häntä, ja Hawkins voitti kolme seuraavasta neljästä erästä, kaventaen lukemiksi jo 5-4. Viimeiseen erään O’Sullivan kuitenkin ryhdistäytyi ja vei lopulta voiton lukemin 6-4.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa hämmentävällä aussiaksentilla kommenttinsa antanut O’Sullivan oli World Snookerin mukaan tyytyväinen voitostaan. ”Ottelu oli todella tiukka ja jouduin tekemään paljon töitä voiton eteen. Olen tyytyväinen että onnistuin lopulta voittamaan, se oli kova ottelu kovaa pelaajaa vastaan.” O’Sullivan kohtaa perjantaina puolivälierässään joko John Higginsin tai Mark Selbyn. 

Illan toisessa ottelussa Mark Allen höykytti Stephen Maguirea selvin lukemin. Kumpikaan pelaajista ei ollut lähellä parastaan maanantaina, mutta pohjois-irlantilainen onnistui hyödyntämään Maguiren virheet kiitettävällä tavalla, ja nappasi heikomman jakson jälkeen henkisesti tärkeän voiton.

Players Championship- turnauksen avauskierros jatkuu tiistaina, kun areenalla nähdään muun muassa maailmanmestari Mark Williams sekä loistavaa kautta pelaava Judd Trump. Turnauksen otteluita voit seurata tuttuun tapaan Eurosportin kanavilta sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Tarkemmin tietoa live streamista löydät TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Turnauksen otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄSTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliPlayers Championship – aikataulu, otteluohjelma ja tulokset
Seuraava artikkeliTrump väänsi upean comeback-voiton – Higgins kohtaa O’Sullivanin klassikossa