O’Sullivan selkein lukemin välieriin – Ford pelaa elämänsä turnausta

Stuart Bingham Ronnie O'Sullivan UK Championship
Kuva: Monique Limbos

Ronnie O’Sullivan eteni kymmenettä kertaa urallaan UK Championshipin välierävaiheeseen voittamalla puolivälierädebytantti Martin O’Donnellin selkein 6-1-lukemin. O’Sullivan aloitti ja päätti ottelun yli sadan pisteen sarjoihin, mutta väliin mahtui myös huomattavasti rikkonaisempia vaiheita. Tom Ford saavutti uransa suurimman palkkapäivän voittaessaan päiväsession toisessa ottelussa alakuloisen Joe Perryn 6-2. 

Uransa ylivoimaisesti parasta kautta pelaava O’Donnell lähti otteluun ilman minkäänlaisia odotuksia niskassaan, ja O’Sullivanin pelottavan vahva aloitus 102 pisteen sarjan muodossa kallisti vaakakuppia entisestään viisinkertaisen maailmanmestarin puoleen.

Ilman paineita pelannut 32-vuotias sai kuitenkin jäädytettä O’Sullivanin pelin rauhallisella tahdillaan ja tasoitti lukemat hallitsemalla toista erää. Seuraavat kolme freimiä olivat täydellinen esimerkki siitä, miksi nykypäivän O’Sullivan on niin vaikea voitettava: useista helpoista virheistä ja huonoista pyörähdyksistä huolimatta entinen kuuma-kalle pysyi viileänä ja keskittyneenä.

Mainos:

Erityisen tärkeä oli neljäs, yli puoli tuntia kestänyt erä, johon O’Sullivan rakensi pitkän ja raastavan strategisen väännön päätteeksi reilut 40 pistettä sisältäneen sarjan, joka ohitti tärkeydessään ja vaikeusasteessaan useammat centuryt.

Loppua kohden 43 vuotta keskiviikkona täyttäneen maestron legendaarinen breikinrakentelukin alkoi kulkea. Kuudenteen erään tehty 81 pisteen pötkö edelsi kertakaikkisen virheetöntä 106 pisteen sarjaa, jossa O’Sullivan pussitti 14 ensimmäisen punaisen jälkeen joka kerta pinkin. Centuryiden määrässä O’Sullivanin saldo seisoo nyt 984:ssä; matkaa ennenkuulumattomaan tuhannen satasen rajapyykkiin on siis enää 16 yli sadan pisteen sarjaa.

”Ottelu oli alussa soutamista ja huopaamista, olin onnekas johtaessani 3-1”, O’Sullivan totesi World Snookerin mukaan. ”Yritin vain pysyä kärsivällisenä. Tuo oli parempia esityksiäni tässä turnauksessa kokonaisuutena arvioituna. Martin pelasi tarkkaa snookeria alussa ja aistin, että hän uskoi voivansa voittaa. Jouduin käyttämään kokemustani hyväkseni.”

Allen ja Bingham selvisivät helpolla

Välierävastus Ford lähti omaan puolivälieräänsä Joe Perryä vastaan altavastaajana: siinä missä toissa vuoden Masters-finalisti Perry voitti neljännesvälierissä turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluneen Judd Trumpin, eteni Ford kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla maailmanrankingin sijalta 112 löytyvän Lu Ningin. Kolme katkaisuerää turnauksessa selvittänyt leicesteriläinen oli kohdannut ennen Perryä turnauksessa vain yhden top 32:sta löytyvän pelaajan, Robert Milkinsin. 

Lopulta Ford selvisi perjantaipäivän puhteestaan yllättävän helpolla täysin tuuliajolla olleen vastustajansa ansiosta. 4-0-takaa-ajoasemassa 44-vuotias Perry uhkaili hetken aikaa comebackilla, mutta helpot virheet palasivat Gentlemanin peliin kahdeksannessa erässä, eikä Ford antanut armoa viimeistellessään voittonsa.

”Joe päästi minut helpolla tänään, odotin hänen pelaavan paremmin”, Ford myönsi ottelunsa jälkeen. ”Kuudennen erän voittaminen ja 5-1-johtoon siirtyminen oli iso hetki.”

”Ronnie on historian paras pelaaja, ja tiedän että minun täytyy rakentaa hyvin breikkejä, että minulla on mahdollisuus. Fanit tulevat kannattamaan häntä, ja 99 prosenttia yleisöstä tulee olemaan hänen puolellaan.”

Iltajaksossa nähtiin kaksi yllättävän yksipuolista ottelua, kun Stuart Bingham ja Mark Allen varmistivat välieräpaikkansa ilman ongelmia. Etenkin Kyren Wilsonin 6-1 kaatanut Bingham oli kovassa iskussa: kolmannessa erässä vuoden 2015 maailmanmestari oli vain väripallojen päässä maksimibreikistä.

Allen sen sijaan päätti hyvän ystävänsä Stephen Maguiren turnauksen samoin lukemin. Vaikka Allenkin yhteen centuryyn ottelussa pystyi, olivat selkeät lukemat tässä tapauksessa enemmän kiinni skotin heikosta pelaamisesta.

Allenin ja Binghamin välillä oli vielä muutamia vuosia sitten kitkaa, mutta menestynyt kaksikko tulee nykyään vähintään välttävästi toimeen keskenään. Allenilla hakusessa on uran toinen UK-finaali, kun taas Bingham ei ole aiemmin välieriä pidemmälle turnauksessa edennyt.

UK Championship -turnauksen televisionnista vastaa Suomessa tutusti Eurosport, ja lisäksi otteluita pääsee seuraamaan ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Turnauksen otteluohjelmaan, televisiointiin, tuloksiin ja aikatauluun pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Ottelut:
Edellinen artikkeliSnooker live stream – Ronnie O’Sullivan-Tom Ford
Seuraava artikkeliFinaali: Ronnie O’Sullivan-Mark Allen – tässä snooker live stream