O’Sullivan teki historiaa show-tyyliin – tuhannes century varmisti turnausvoiton!

Tour Championship Ronnie O'Sullivan

Ronnie O’Sullivan lisäsi yhden uuden eeppisen luvun uskomattoman uransa tarinaan sunnuntai-iltana voittamalla Players Championship -turnauksen toisena vuonna perättäin. Englantilainen legenda oli finaalissa pitelemätön vastus Neil Robertsonille, ja vei 125 000 punnan pääpalkinnon selkein 10-4-lukemin. Finaali jää historiankirjoihin kuitenkin muusta syystä: O’Sullivanin voiton sinetöinyt 134 pisteen breikki oli miehen uran tuhannes. O’Sullivan saavutti satumaisen rajaypyykin ensimmäisenä pelaajana historiassa. 

O’Sullivan on ollut viime kuukausina hieman ailahtelevassa iskussa, mutta sunnuntaina oli alusta asti selvää, että The Rocketin fokus oli sataprosenttisesti kasassa. Avausjakson yhdeksään erään O’Sullivan teki hurjat yhdeksän yli 50 pisteen sarjaa, joista kaksi olivat centuryita. Robertsonkaan ei missään nimessä pelannut erityisen huonosti, mutta silti hänen oli tyytyminen 7-2-taukolukemiin.

Ilta alkoi Robertsonin upealla 120 pisteen täystyhjennyksellä, mutta seuraava erä oli O’Sullivanin, ja samalla päästiin ensimmäistä kertaa jännittämään toden teolla tuhannetta centurya. Vielä tällä kertaa sarja katkesi vaikeaan punaiseen 90 pisteen kohdalla.

Mainos:

Robertson onnistui pakottamaan ottelun vielä viimeiselle minitauolle, mutta sen jälkeen areena oli pelkästään O’Sullivanin. Tavaramerkkimäisen vaivaton sarja vei viisinkertaisen maailmanmestarin ensin ottelu- ja turnausvoittoon, ja sen jälkeen pallo pallolta lähemmäs historiaa.

Tunnelma Prestonin hienossa Guild Hallissa saavutti kiehumispisteensä viimeistään, kun naureskeleva O’Sullivan kiusasi yleisöään vaihtamalla lyöntikättä sarjan sadannen pisteen tarjoavalla punaisella. O’Sullivan otti yleisönsä ja tyhjensi kunniakierroksena mahtavalle saavutukselleen vielä pöydän loput pallot yleisön seistessä ja hurratessa joka ikistä pussitusta.

Robertsonkin sai vielä viime hetken lahjan O’Sullivanilta, kun viimeisen mustan jälkeen pussiin livahtanut valkoinen esti Rocketia ryöstämästä Robertsonin suurimmasta breikistä tienaamaa 5000 punnan kokoista palkintoa. Kaksikko naureskeli tälle hyvässä hengessä ottelun päätyttyä. Upean sarjan voit ihastella alusta loppuun alapuolelta, tai TÄSTÄ LINKISTÄ. 

https://www.youtube.com/watch?v=2kD8vsbM880

Voitto oli O’Sullivanin toinen perättäinen Players Championshipissa, ja yhteensä jo uran 35. rankingturnausvoitto. Matkaa rankingvoittojen määrässä vielä keulilla heiluvaan Stephen Hendryyn on enää yhden turnausvoiton verran. Voitto nostaa O’Sullivanin myös virallisella maailmanlistalla toiseksi, ja parantaa 43-vuotiaan mahdollisuuksia nousta jo hyvin pian takaisin rankingin kärkipaikalle.

Preston oli myös osuva paikka tuhannen satasen täyteen saamiselle: vuonna 1993 17-vuotias O’Sullivan nosteli nimenomaan Guild Hallissa uransa ensimmäistä rankingturnauspokaalia voitettuaan UK Championshipin loppuottelussa nimenomaan Stephen Hendryn.

”Tiesin että minun pitää pelata hyvin tänään”, O’Sullivan totesi World Snookerin mukaan. ”Olen pelannut hyvin koko viikon ja tänään olin loistava, ja ottelun huipentaminen tuhannenteen sataseen oli hienoa. Oli mukavaa tehdä se Neiliä vastaan, sillä hän on varmaankin mukavin ihminen koko kiertueella.”

Ammattilaiskiertueella pelataan myös alkaneella viikolla, Championship Leaguen loppuvaiheiden ja Gibraltar Openin muodossa. Gibraltarilla tositoimissa nähdään myös Suomen Robin Hull, joka kohtaa avausottelussaan perjantaina Kiinan Zhang Andan. 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliO’Sullivan jätti Allenin nollille – kauden viidennen tittelin tiellä Robertson
Seuraava artikkeliBingham juhli turnausvoittoa Gibraltarilla – Hull saalisti kaksi voittoa