O’Sullivan voitti Hullin, myös Ding välieriin

Ronnie O'Sullivan & Robin Hull | FinnSnooker
Kuva: Monique Limbos

Ronnie O’Sullivan voitti Robin Hullin Champion of Championsin avauskierroksella lukemin 4-2. Kohtuullisen tasoinen ottelu tarjosi jännitystä, ja suomalaisellakin oli paikkansa jopa otteluvoittoon.

Hull aloitti ottelun hermostuneesti. Hänellä oli molemmissa kahdesta ensimmäisestä erästä hyvät paikat, mutta ensimmäisessä sarja päättyi pussitusvirheeseen ja toisessa epäonnistuneeseen päällevetoon. Myös O’Sullivan teki joitakin virheitä etenkin pitkissä palloissa, mutta saatuaan kunnon paikat hän teki 88 ja 101 pisteen sarjat ja johti ottelua 2-0.

Hullin ensimmäisten erien heikot otteet karisivat kuitenkin 0-2-tappioasemassa pois. Suomalainen teki kolmanteen erään 83 pisteen sarjan, ja O’Sullivanin yllättäen epäonnistuttua mustan pussituksessa neljännessä erässä Hull teki 99 pisteen tyhjennyksen ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Varsinkin jälkimmäinen sarja oli erittäin komea, ja vaikka päällevedot eivät joka kerta onnistuneet täydellisesti, upeat säkitykset paikkasivat virheet.

Mainos:

Viides erä oli molemmilta nihkeää peliä, mihin vaikutti osaltaan myös se, että useita punaisia meni nopeasti kiinni valleihin. Kumpikaan osapuoli ei voi ainakaan väittää, ettei paikkoja ollut. O’Sullivan ratkaisi kuitenkin ottelun pisimmän erän viimeisillä punaisilla ja siirtyi 3-2-johtoon. Myös Hullilla oli hyviä paikkoja, mutta sarjat katkesivat turhan nopeasti. Seuraava erä noudatteli samaa kaavaa. Hull sai alussa erinomaisen paikan, mutta hän joutui nopeasti turvautumaan turvalyöntiin. Hän sai vielä pari mahdollisuutta yrittää uutta sarjaa, mutta punaiset eivät uponneet. Yhden epäonnistuneen yrityksen jälkeisestä paikasta O’Sullivan teki 73 pisteen sarjan. Hull yritti vielä snookereita, mutta viisinkertainen maailmanmestari ratkaisi pian ottelun ja eteni 4-2-lukemin jatkoon.

O’Sullivan kohtasi toisella kierroksella Martin Gouldin, joka oli voittanut Mark Davisin 4-3. Viisinkertainen maailmanmestari eteni jatkoon melko vaivattomasti 6-2-lukemin, vaikka hän oli silminnähden turhautunut esitykseensä. O’Sullivanin ryöstämä seitsemäs erä oli kenties ottelun tärkein. Gould teki erässä ensin 62 pisteen sarjan, joka päättyi hieman epäonnistunutta hajotuslyöntiä seuranneeseen turvalyöntiin. O’Sullivan teki hetken päästä myös 62 pisteen sarjan,  mutta hän epäonnistui viimeisen mustan pussituksessa. Turvataiston jälkeen O’Sullivan onnistui lopulta pussittamaan mustan, joka vei hänet 5-2-johtoon.

Myös Ding Junhui on jo varmistanut välieräpaikan. Hän kukisti ensimmäisellä kierroksella Ali Carterin 4-2. Ottelun viimeinen erä ratkesi viimeisellä mustalla. Toisella kierroksella vastaan asettui Stuart Bingham, joka oli kukistanut Neil Robertsonin 4-2. Bingham siirtyi Dingiä vastaan 3-1-johtoon, mutta seuraavat kolme erää menivät Dingille. Bingham tuli vielä tasoihin väreillä, mutta Kiinan ykköstykki voitti kaksi viimeistä erää ja eteni jatkoon.

Mark Allen ja Mark Selby etenivät puolestaan toiselle kierrokselle. Kaksikko ratkaisee vielä tänään, kumpi kohtaa O’Sullivanin perjantaisessa välierässä. Selby kukisti omassa avausottelussaan Liang Wenbon puhtaasti 4-0. Joe Perry puolestaan tarjosi Allenille kovemman vastuksen kuin Liang Selbylle, mutta Allen eteni jatkoon 4-2-lukemin. Hävittyään ensimmäisen erän pohjoisirlantilainen voitti kolme seuraavaa väreillä. Perry kavensi vielä voittamalla neljännen peräkkäisen väreillä ratkenneen erän, mutta Allen teki kuudenteen erään satasen ja marssi jatkoon.

Allen ja Selby pelaavat puolivälieränsä vielä tänään. Torstaina Judd Trump, Anthony McGill, Shaun Murphy ja John Higgins ratkaisevat viimeisen välieräpaikan kohtalon.

Otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliRobin Hull hyvin mielin O’Sullivania vastaan
Seuraava artikkeliHiggins Champion of Championsin kuningas