Video: O’Sullivan voitti Seltin 6-0 ja teki maksimin

Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Torstain iltajaksolla Ronnie O’Sullivan suorastaan murskasi Matt Seltin 6-0 ja teki viimeiseen freimiin komean 147 pisteen sarjan eli maksimin. Seltillä ei ollut mitään jakoa, vaikka hänkin sai paikkoja.

Edellisistä otteluistaan selvästi parantanut O’Sullivan teki jo ennen taukoa 51, 61 ja 76 pisteen sarjat ja johti ottelua 4-0. Myös Seltillä oli omat tilaisuutensa, mutta hän teki lukuisia helppoja virheitä eikä saanut lopulta erän erää. Seltin suurin sarja koko ottelussa oli 23 pisteen mittainen.

Tauon jälkeisessä viidennessä erässä O’Sullivanilla oli paikka tehdä maksimi, mutta sarja jäi 89 pisteeseen eli kahdestoista musta ei uponnut. Viimeiset punaiset olivat valleissa kiinni, joten helpolla O’Sullivan ei olisi missään nimessä päässyt, vaikka musta olisikin mennyt pussiin.

Mainos:

Kuudennessa eli ottelun viimeiseksi jääneessä erässä O’Sullivan huipensi pelin tekemällä näyttävän 147 pisteen sarjan, johon sisältyi muutamia komeita lyöntejä. Ottelun huipentanut sarja on nähtävissä alla. Viisinkertainen maailmanmestari, jonka nilkka näyttää olevan pelikunnossa, eteni siis jatkoon murskalukemin 6-0. Ylivoimaa kuvaa, että Selt sai koko ottelussa 85 pistettä eikä onnistunut tauon jälkeen pussittamaan palloakaan.

Maksimi oli O’Sullivanin uran kolmastoista ja vuoden toinen. Toiseksi eniten 147 pisteen sarjoja on tehnyt Stephen Hendry, jolla niitä on 11. Sarjansa ansiosta O’Sullivan kuittaa 40 000 punnan palkkion, ellei joku toinen pelaaja tee myös maksimia turnauksen aikana. Siinä tapauksessa summa jaettaisiin maksimin tehneiden kesken.

O’Sulllivan kohtaa perjantaina puolivälierissä John Higginsin aiemmin tänään tiputtaneen Anthony McGillin.

https://www.youtube.com/watch?v=DPt9OTHyFjY

Turnauksen otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMurphy ja Fu tarjosivat viihdyttävän ottelun
Seuraava artikkeliEnnakko: UK Championshipin puolivälierät