Patrik Tiihonen matkaa Qatariin snookerin amatöörien MM-kisoihin – ”Ensimmäistä kertaa mahdollisuus mennä pitkälle”

Patrik Tiihonen
Kuva: YouTube

Patrik Tiihonen matkaa marraskuussa Qatarin Dohaan, jossa järjestetään snookerin amatöörien MM-kisat. Suomalaisen odotukset turnaukseen ovat korkealla.

Tiihonen ahkeroi kunnolla Dohassa, sillä ohjelmassa on kolme eri sarjaa. Suomalainen osallistuu miesten sarjaan, Six Reds -sarjaan sekä joukkuekisaan. Pelit käynnistyvät 5. marraskuuta ja turnaus kestää pisimmillään aina 24. marraskuuta asti. Tiihosella on odottava fiilis turnauksen alla, sillä valmistautuminen on sujunut hyvin ja menestyminen on mahdollista.

– Henkilökohtaisista tavoitteista en ääneen koskaan puhu. Voin kuitenkin sanoa, että minulla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus mennä pitkälle arvokisoissa. Pelini on ollut koko kauden hyvässä tikissä ja olen harjoitellut paljon. Nautin pelaamisesta ja aion jatkaa samaa myös Qatarissa, Tiihonen kommentoi Finnsnooker.comin haastattelussa.

Mainos:

Vahvan itseluottamuksen alta löytyy hyvin mennyt harjoittelu, sillä mies on laittanut sekä henkisen että fyysisen puolen kuntoon. Valmistautumisen suhteen kaikki onkin sujunut mallikkaasti.

– Erittäin hyvin mennyt valmistautuminen. Olen edennyt suunnitelman mukaan ja pysynyt siinä. Pistin itseni kuntokuurille ja lisäsin fysiikkatreeniä selvästi. Olen sekä henkisesti että fyysisesti selvästi paremmassa kunnossa ja jaksan pitkiä kisapäiviä paremmin. Itse lajiharjoittelua lisäsin tunnin per päivä edelliseen kauteen eli n. 4-5h päivä. Muutin myös harjoitteluni täysin, erilaiset treenikuviot ja metodit. Hyvin on toiminut, Patrik Tiihonen kertaa viime kuukausien ohjelmaa.

Patrik Tiihonen mietti jopa lopettamista – päätyi onneksi jatkamaan uraansa

Suomalaisen viime kausi oli vaikea, joten kesällä pään sisällä käytiin pitkiä neuvotteluita siitä, miten tästä mennään eteenpäin. Tiihonen myöntää, että myös lopettaminen oli yksi vaihtoehto. Mies kuitenkin päätti lyödä kaikki vielä peliin ja katsoa, mihin se tulee riittämään.

– Kesällä oli pitkä kisatauko ja sinä aikana oli aikaa miettiä miten pelini kanssa jatkossa etenen. Voin sanoa suoraan että viime kausi oli roskaa ja tasapainottelin jopa sellaisten asioiden äärellä onko peliura ohi. Tein ratkaisun pitkällä ajalla harkiten, päätin hoitaa asiat kuntoon ja tulla takaisin parempana kuin koskaan.

– Homma lähti siitä että kesällä hoidin tekniikkapuolen kuntoon. Lyönnissäni on ollut eräänlainen jipsi iät ja ajat, mikä ei ole mahdollistanut lyödä palloa pehmeästi. Lyönti oli yhtä jäykkä vähän niin kuin Ding Junhuilla nykyään. Tämän jälkeen tein täysin uuden harjoitteluohjelman. Lisäksi laitoin itseni kuntokuurille ja muutin henkisen puolen harjoittelun. Eli oikeastaan kaikki on uutta ja se on toiminut. Tällä hetkellä tulevaisuuden tavoite on kirkkaana mielessä, tulla Suomen parhaimmaksi pelaajaksi. Tie on vielä pitkä mutta uskon että voin saavuttaa sen. Lisäksi tällä kaudella on vielä EM-kisat keväällä, Tiihonen toteaa Finnsnooker.comille.

Amatöörien MM-kisat sekä myöhemmin odottavat EM-kisat ovat ehdottomasti kauden päätapahtumia Tiihoselle. Luvassa on muitakin kisoja ja mielellään mies pelaisi vielä enemmänkin, jos se olisi mahdollista.

– EM-kisat on keväällä Sarajevossa. Lisäksi urakalla kotimaan kisoja, SM- ja ranking-sarjaa. Plussaa olisi, kun kauden aikana pystyisi vielä jonkun muunkin ulkomaan reissun heittämään. Sponsoreita ei ole koskaan liikaa ja ne pitkälti määrittää sen paljonko kisoja kauden aikana pystytään käymään, Tiihonen päättää haastattelun.


Pelaajat:
Edellinen artikkeliUskomaton suoritus! Judd Trump voitti kolmannen turnauksen putkeen
Seuraava artikkeliYle: Helsingissä järjestetään keväällä mieletön snookerturnaus – mukana Judd Trump sekä useat muut supertähdet