Patrik Tiihonen haudan partaalta historialliseen voittoon 6 Reds SM-kisoissa

Patrik Tiihonen
Patrik Tiihonen

Huippulupaus, vasta 15-vuotias Patrik ”Pate” Tiihonen voitti ensimmäisen avoimen miesten sarjan yksilökisansa maukkaassa paikassa valtaamalla kuuden punaisen snooker-pelimuodon Suomenmestaruuden viikonloppuna Oulun City-Biljardissa. Pate on tiettävästi nuorin yksilölajien avoimen sarjan kultamitalisti Suomi-snookerissa. Jyväskylän kaksoisvoiton varmisti Antti Mannila, ja Oulun pool-taitajat Matti Väyrynen ja Juha Rajaniemi napsivat pronssisijat.

Lohkopeleissä suurimman yllätyksen järjesti Timo Erkkilä valtaamalla lohkonsa ykkössijan puhtaalla pelillä muun muassa Esa Oikarisen edestä. Mitalistit Mannila, Väyrynen ja Rajaniemi dominoivat myös omia lohkojaan. Tiihonen oli erittäin lähellä putoamista lohkossaan hävittyään kaksi ensimmäistä peliään. Viimeisessä lohkopelissään hänen oli voitettava Juha Lehto päästäkseen jatkoon ja samalla Oulun siihen asti hyvin pelanneen Ville Kortetin oli hävittävä ottelunsa. Pate onnistui voitti pelinsä tiukasti 3-2, ja hänen pelastusenkelikseen osoittautui Rovaniemen Jouko Niemelä, joka otti avausvoittonsa Kortetia vastaan, ja näin Tiihonen keskinäisen ottelun perusteella jatkoon Lehdon nenän edestä.

Cupissa Tiihosella oli uusi henki päällä, ja hän nujersi kovan vastustajan toisensa jälkeen, finaalissa viime vuoden rg-ykkösen Mannilan 6-3. Molemmat finalistit totesivat Tiihosen pelanneen loppuottelun erinomaisesti. 15-vuotiaana saavutettu mestaruus lienee historian ensimmäinen avoimella tasolla – Mika Karhu lienee tähän saakka nuorin mestari SBiL:in kisoissa (16 vuotta). Tiihosen kehityskäyrä pysyy edelleen jyrkästi nousevana, ja lisää hänen tunnelmiaan kisoista ja harjoittelusta on luettavissa hänen haastattelussaan ja blogissaan Finnsnooker-sivuilla. Esa Oikarisen viiden kullan metsästys, ja Jyväskylän toive kolmesta mitalista, murenivat, kun hänen vastustajansa, kova psyykkaaja Rajaniemi 1-3 tappiotilanteessa tiukensi peliään ja onnistui taistelemaan maratonvoiton ratkaisuerän kautta. Oulun snookerlähettiläät Joona Koskela ja Timo Salovaara raivasivat tiensä puolivälieriin, missä tie kuitenkin nousi tällä kertaa pystyyn.

SBiLin virallisilla kisasivuilla tilastot sekä kattava kisaraportti


Edellinen artikkeliGerman Masters avaa täpötäyden helmikuun
Seuraava artikkeliSelby ja Trump helposti jatkoon, Williams ja Murphy pihalle