Patrik Tiihonen kommentoi esityksiään amatöörien MM-kisoissa – ”Kärsivällisyyttä tässä testataan todella rajusti”

Patrik Tiihonen
Kuva: YouTube

Suomen Patrik Tiihonen kommentoi Finnsnooker.com -sivustolle tunnelmiaan Qatarista, missä pelataan parhaillaan amatöörien snookerin MM-kisoja.

Suomalaispelaaja osallistuu Qatarissa useampaan sarjaan, joten kiirettä pitää päivästä toiseen. Nyt Tiihosella on takana kaksi sarjaa, kun miesten sarja ja joukkuekisa on pelattuna. Finnsnooker.com -sivusto kyselikin miehen kuulumisia ja fiiliksiä menneistä peleistä. Miesten sarjassa pelit käynnistyivät voitokkaasti, mutta sen jälkeen tilille tuli kaksi tappiota. Ensimmäinen näistä tuli pelaajalle, joka paineli lopulta aina mestaruuteen asti. Tiihosella oli jopa kaikki mahdollisuudet napata ottelusta voitto, mutta Qatarin Ali Alobaidli väänsi väkisin voiton.

– Miesten sarja lähti hyvin liikkeelle kahdella voitolla lohkossa. Alku meni siis odotusten mukaan. Viimeistä lohkopeliä johdin jo 3-1, mutta kaveri nousi kyllä hyvin. Tämän jälkeenhän kyseinen herra paineli päätyyn asti. 32 joukossa tuli vastaan entinen ammattilainen Michael Georgiou ja kyytikin oli sen mukaista, Patrik Tiihonen käy läpi miesten sarjan esityksiä Finnsnooker.com-sivustolle.

Mainos:

Tiihonen huomasi kuitenkin pelaamisessaan kehittymistä, mutta kovien pelien puute näkyy tekemisessä, joten siltä kantilta oppia haetaan vielä näissä karkeloissa.

– Fiiliksinä kuitenkin todettava, että nyt on kauden edetessä eteenpäin menty kisapelaamisessa. Hermot pitävät hyvin ja enää ei tule sellaisia helppoja virheitä juurikaan. Ero tässä on kuitenkin se, etten Suomessa saa tasaisesti näitä tosi kovia pelejä. Ne voi melkein laskea kahden käden sormilla vuodessa, mitä näitä pääsee pelaamaan. Siihen nähden itseään ei voi liikaa lähteä kritisoimaan. Nämä opettaa ja eteenpäin, Tiihonen avasi fiiliksiä tekemisestään.

”Hullua ajatella, miksi tulokset ovat näinkin vaisuja”

Joukkuekisassa Tiihonen ja Esa Oikarinen etenivät jatkoon, mutta lopulta pudotuspeleissä Iran oli liian kova pala purtavaksi. Tiihonen oli kuitenkin tyytyväinen tekemiseen, joka valaa uskoa viimeiseen turnaukseen.

– Joukkuekisassa Esa Oikarisen kanssa päästiin lohkosta jatkoon, mutta tie tyssäsi 16 parhaan joukossa Iranille. Nyt ei kuitenkaan itse pysty peiliin katsomaan, pelasin tosi hyvät kisat. Joukkuekisa on 50/50 kiinni molemmista, joten se on raakaa, jos toisella ei se peli satu kulkemaan.

– Toistaiseksi kisat eivät tulosten puolesta ole tietenkään olleet siellä päinkään, mutta vastaavasti olen pelannut hyvin, välillä todella hyvin. Siinäkin mielessä hullua ajatella, miksi tulokset ovat näinkin vaisuja. Kärsivällisyyttä tässä testataan todella rajusti, mutta olen pysynyt hyvin positiivisena ja uskon edelleen vahvasti, että menestys on nurkan takana. Jos ei tällä reissulla, niin sitten tulevaisuudessa. Viimeinen sarja Six Reds päättää turnaukseni. Pelasin jo ihan parasta peliäni joukkuekisassa, joten siitä positiiviset asiat mukaan ja kaikki likoon vikaan kisaan, Patrik Tiihonen päättää.

Suomalaisen startti on ollutkin mainio Six Reds -turnaukseen, sillä Tiihonen voitti kaksi ensimmäistä ottelua. Lohkovoiton ratkaiseva taisto on luvassa maanantaina.


Pelaajat:
Edellinen artikkeliChampion of Champions -turnaus kerää tähdet yhteen – näin pelataan alkuviikosta
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan ilmoitti ikävästä uutisesta – ei pysty osallistumaan huipputurnaukseen